Arije iz znanih muzikalov bodo odmevale po Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 18. in 19. septembra. Foto: SOJ RTV SLO
Arije iz znanih muzikalov bodo odmevale po Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 18. in 19. septembra. Foto: SOJ RTV SLO

Simfonični orkester RTV Slovenija in Big Band RTV Slovenija v sodelovanju z Mestnim gledališčem Brno namreč 18. in 19. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani pripravljata Gala večer muzikalov.

Eno vodilnih gledališč na Češkem, ki deluje že 80 let, je svojevrstna kulturna ikona, ki že več desetletij slovi po svojih izjemnih produkcijah svetovno znanih muzikalov in operet. Z bogato tradicijo in inovativnim pristopom so s svojimi produkcijami prejeli številna mednarodna priznanja in nagrade ter navdušili obiskovalce vseh starosti.

Pod taktirko priznanega dirigenta Dana Kalouska in ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter Big Banda RTV Slovenija bodo magični svet muzikalov Mačke (Cats), Dr. Jekyll & Mr. Hyde, Jesus Crist Superstar, Kabaret, Lasje (Hair), Evita, Porgy in Bess, Zgodba z Zahodne strani (West Side Story), Nesrečniki (Les Miserables) poustvarili vrhunski pevci Ivana Vaňková, Viktória Matušovová, Petr Gazdík in Lukás Vlček.

V svet domišljije in močnih čustev vas bodo popeljale najlepše pesmi iz zakladnice glasbenega gledališča, kot so "Memory", "Aquarius", "Gethsemane", "I don't know how to love him", "Close every door", "I dreamed a dream", "Buenos Aires" "Summertime", "Somewhere" in mnoge druge.

Nagradna igra

MMC v sodelovanju z organizatorjem poklanja dve vstopnici za vsakega od dveh koncertov. Vse, kar morate storiti, je, da pravilno odgovorite na nagradno vprašanje. Če boste imeli srečo pri žrebu, boste lahko arije iz muzikalov poslušali v živo.

Nagradna igra je končana, nagrajenca sta bila o tem obveščena po e-pošti.

Splošna pravila sodelovanja lahko preberete tukaj.