Šank Rock bodo imeli v decembru pet koncertov. Foto: Miro Majcen/Dallas
Šank Rock bodo imeli v decembru pet koncertov. Foto: Miro Majcen/Dallas

Po približno 350 koncertih od ponovne združitve bo leto 2009 za Šank Rock koncertno bolj mirno. V prihajajočem letu se bodo namreč osredotočili na izdelavo novega materiala za studijski album, naslednik izvrstnega Senca sebe, zato bodo njihovi koncerti nekoliko manj pogosti. Na radijske postaje pa so fantje že poslali novo skladbo Čez rob neba.

Osrednji koncertni dogodek v decembru bodo Šank Rock pripravili v rodnem Velenju, in sicer 20. decembra. Obljubljajo prav posebno koncertno poslastico – ponovitev lanskoletnega razprodanega koncerta ob 25. obletnici njihovega glasbenega ustvarjanja. Na koncertu bodo nastopili tudi hrvaška skupina Jinx, Pips, Chips & Videoclips ter novinci na slovenski glasbeni sceni, elektro-pop skupina Electrix. Poleg Velenja lahko skupino ujamete tudi na drugih koncertnih odrih, in sicer v: Sežani (6. 12.), Kopru (24. 12.), Postojni (25. 12.) in Tolminu (29. 12.).

DVD za vse prave oboževalce
Za vse tiste, ki bodo koncerte skupine Šank Rock še posebej pogrešali, pa razveseljiva novica: na vse prodajne police v decembru prihaja njihov zadnji izdelek, zbirateljski DVD z naslovom 25 let – Šank Rock v živo z gosti na katerem boste našli posnetek nepozabnega koncerta ob praznovanju 25. obletnice, ki so jim ga lani v Velenju pred nabito polno dvorano pomagali soustvariti številni prijatelji (Natalija Verboten, Tinkara Kovač, 6 Pack Čukur in drugi). DVD izdaja ponuja tudi nabor vseh videospotov skupine Šank Rock (13 videospotov), priložen je tudi avdio zgoščenka koncerta iz njihove 25-letke, ki je le še dokaz več o suverenosti in odlični izvedbi te "organske" skupine, ki vsekakor izstopa iz poplave običajnih playback nastopov.

Na desni si oglejte njihov spot za pesem "Senca sebe".

C. R.