Roka je za novi album navdušila stara kitara, ki jo je našel na podstrešju. Foto: Dallas
Roka je za novi album navdušila stara kitara, ki jo je našel na podstrešju. Foto: Dallas

Na novi Predinovi zgoščenki, katere predstavitveni koncert bo 3. marca, je 12 skladb, osnovanih na bluzu, "z določenimi karakteristikami zvrsti, in sicer prvinskostjo in mističnostjo iz začetka razvoja te zvrsti glasbe".

Skladbe z novega albuma so nastale po naključju. Rok je namreč pred letom na podstrešju našel kitaro, ki je ni nihče uporabljal že štirideset let. Kitara je "dala" zvok šele, ko je Rok vzel steklen naprstnik, značilen za igranje bluza. Zvok, ki ga je tako priklical iz stare kitare, ga je navdihnil za začetek ustvarjanja, rezultat pa je nov album.

Na novi zgoščenki Britev so skladbe Zlati ključ, Ogenj, Cirkus, Britev, V božji hiši, Prodam oči, Kje si doma, Pri vrbi, V prvem pristanu, Ko ponoči spite in Lazar. Na radijskih postajah ste že lahko slišali singel V božji hiši in skladbo Zlati ključ.

Tretji album
Album Britev je tretji album kantavtorja Roka Predina. Svoj prvenec Prepozno doma iz leta 2006 je posnel v duetu z Gregorjem Stermeckim. Zgoščenko zaznamuje lirično vzdušje kitare in klaviatur. Album je izšel pod imenom Libido. Pod istim imenom je posnel tudi svojo naslednjo zgoščenko Drugič enkrat leta 2007, letos pa izdaja album Britev.

A. M.