Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Poleg novice, da avgusta prihaja skupno že 29. Cooperjev album (poleg 21 samostojnih je v sklopu istoimenske zasedbe izdal še sedem studijskih albumov), je glasbenik oboževalce razveselil še s prvim singlom plošče, I'm Alice. V skladbi se kralj šoka in odrskih rekvizitov, kjer ne manjka giljotin, krvi in pirotehnike, novim in starim oboževalcem znova predstavi kot "gospodar blaznosti" in "sultan presenečenj".

"Želel sem si, da pri nastanku skladb za album Road sodelujejo vsi člani moje skupine, ne nazadnje jih vidim le takrat, ko smo skupaj na poti (Road – pot, cesta). Ko ima glasbenik tako dobro skupino kot jaz, je to modro izkoristiti," je 75-letnik pohvalil Ryana Roxieja, Chucka Garrica, Tommyja Henriksona, Glena Sobela in Nito Strauss.

Trenutno igra z vampirji

Novi album pa še zdaleč ni edini projekt legendarnega rokerja. Te dni je na evropski turneji s skupino Hollywood Vampires, kjer Cooperja poleg preostalih glasbenikov na kitarah spremljata tudi igralec Johnny Depp in Joe Perry (Aerosmith). Zasedbo je poimenoval po svojem zvezdniškem pivskem klubu, katerega člani so bili John Lennon, Ringo Starr (The Beatles), Harry Nilson, Keith Moon (The Who) in Micky Dolenz (Monkees). Zvezdniki so v sedemdesetih (vrhunec Cooperjevih težav z alkoholom) pustošili predvsem v hollywoodskem baru Rainbow, kjer gostje še danes lahko vidijo "ustanovno listino" društva.