The Bee Gees so pustili neizbrisen pečat v popglasbi. Njihova snemalna kariera je fenomenalna in bratje Gibb so že dolgo nazaj zasedli svoja mesta med pravimi legendami popa. Foto: Organizator
The Bee Gees so pustili neizbrisen pečat v popglasbi. Njihova snemalna kariera je fenomenalna in bratje Gibb so že dolgo nazaj zasedli svoja mesta med pravimi legendami popa. Foto: Organizator

Nastop Gibba je bil najprej napovedan 22. novembra 2010 v Hali Tivoli, nato so ga prestavili na 14. februar 2011 v dvorano Stožice, zdaj pa je po besedah organizatorjev konec premikanja datumov. Pevec prihaja konec marca.

Eterični glas Gibba je zaščitni znak številnih plošč skupine Bee Gees, oblikoval pa je tudi svojo lastno glasbeno identiteto s številnimi samostojnimi izdajami.

Leta 1969 je imel veliko mednarodno uspešnico Saved by the Bell, naslednje leto pa je izdal prvi samostojni album Robin's Reign. Leta 1978 se je povzpel na glasbene lestvice v Združenih državah Amerike s singlom Oh! Darling iz filma Sgt. Pepper, leta 1980 pa s Help Me, duetom z Marcy Levy z albuma Times Square. Istega leta je napisal in produciral studijski album ter uspešnico Hold On To My Love za pevca soula Jimmyja Ruffina.

V letu 1983 se je kot umetnik dokazal z albumom How Old Are You?, ki je dosegel milijonsko prodajo, in uspešnico številka ena, Juliet. Temu mejniku so sledili še uspešni singel Boys (Do Fall in Love) ter albuma Secret Agent (1984) in Walls Have Eyes (1985).

Pevec ustvarja naprej
Gibb nenehno ustvarja nove pesmi in razvija ideje v svojem domačem studiu. Občasno piše in producira za druge umetnike ter s svojim izrazitim vokalom dopolnjuje izbrane projekte. Pred kratkim je sodeloval z organizacijo One World pri singlu Grief Never Grows Old, ki je namenjen žrtvam cunamija, s skupino G4 pri pesmi First of May in z Liz McClarnon pri pesmi Woman In Love. Robin še naprej nastopa na svojih solističnih koncertih, vendar si hkrati želi sodelovati s svojim bratom Barryjem.