Nickelback se označujejo za rockskupino, včasih zasledimo celo 'hard rock', a številni ljubitelji glasbe (in predvsem rocka) se s tem pač ne strinjajo. Foto: Reuters
Nickelback se označujejo za rockskupino, včasih zasledimo celo 'hard rock', a številni ljubitelji glasbe (in predvsem rocka) se s tem pač ne strinjajo. Foto: Reuters
The Black Keys ne težita, da bi postala 'največja rokovska skupina' na svetu, a trenutno sta na dobri poti, da se uvrstita med največje. Foto: EPA

Najprej so se "zahvalili" ameriškim bluzrockerjem The Black Keys, ker so jih ti označili za krivce, da rokenrol umira. Potem so se dejavno spravili še na Twitter in tam začeli odgovarjati na naključne žaljivke, uperjene v njih.
Skupina je namreč pred kratkim prejela tvit, ki se v prostem prevodu glasi nekako takole: "Vozil sem se po ulici in na radiu se zasliši pesem @Nickelback. Doživel sem anevrizmo in se hkrati močno 'posral'. In moj pes je umrl." Nickelback so odgovorili: "Stavimo, da je bil po dolgem času to tvoj najboljši dan. #nizakaj."

Pogovor po priljubljenem družabnem omrežju se je nadaljeval: "Nickelback na radiu ... Huje kot rebecca black #ušesamikrvavijo." Skupina je odgovorila: "Potem deluje?!?!? 'Kul'!"
Nickelback, krivci za smrt rokenrola
Ta "konstruktivna" spletna debata se je začela, potem ko je Patrick Carney, bobnar The Black Keys, v intervjuju za Rolling Stone na začetku meseca izjavil, da je za upad kitarskih skupin in posledično rokenrola treba kriviti Nickelback.
"Rokenrol umira, ker so se ljudje sprijaznili s tem, da so Nickelback največja rockovska skupina na svetu. Sprijaznili so se z idejo, da bo največja rockovska skupina na svetu vedno 'sranje' - zato torej nikoli ne smeš težiti k temu, da bi postal največja rockovska skupina na svetu. Je*** to," je bil neposreden Carney.

Carney je sicer del dvojca, ki je vedno delal po svoje, nekomercialen, skorajda garažni rock stare šole, z aktualnim albumom El Camino pa sta navdušila tako kritike kot poslušalce.

Nickelback so na to neposredno obtožbo odgovorili prav tako prek Twitterja: "Hvala bobnarju The Black Keys, da nas je v Rolling Stonu označil za največjo skupino na svetu. Hehe."