Ninin prvi izlet v glasbene vode se je zgodil pred tremi leti s skladbo Moment like this. Nato je zapela pesem Zelo naglas, maja letos pa se je predstavila še s pesmijo Heartbeat (Sexy Black). Foto: MMC RTV SLO
Ninin prvi izlet v glasbene vode se je zgodil pred tremi leti s skladbo Moment like this. Nato je zapela pesem Zelo naglas, maja letos pa se je predstavila še s pesmijo Heartbeat (Sexy Black). Foto: MMC RTV SLO
Ivo Rimc in Nina Osenar
Brez izdatne pomoči fanta Iva bi Nina album delala še dlje. Foto: MMC RTV SLO
Nina Osenar
Debitantski album bo imel naslov Missunderstood. Foto: Jaka Vinšek
Nina je zelo ponosna na album

Nina nedvomno sodi med misice, ki so svoj naziv (postala je mis Hawaiian Tropic) odlično vnovčile. Ena krona - in Nina je bila nenadoma prisotna povsod. Televizijska voditeljica, igralka, radijska napovedovalka, oblikovalka čevljev ... in tudi pevka. In prav svoji pevski karieri - z veliko pomočjo skupine izkušenih glasbenikov - je v zadnjem času posvetila največ časa. "Glasba je nekaj, kar resnično delam iz srca, zato si želim, da bi se v mojih pesmih kdo našel," pravi Nina, ki je pred dnevi na radijske postaje, "v izvidnico", poslala svoj novi singel z naslovom Te dni.

A to je šele začetek, saj za januar napoveduje izid svojega prvega albuma. "To je to, zdaj pa lahko umrem," se je pošalila. In očitno Nina, kljub pogovorom o nekaterih drugih projektih, z glasbo resnično misli resno. Ji boste dali priložnost?

Kaj je Nina, ki smo jo prejšnji teden ujeli na predstavitvi albuma Tinkare Kovač, povedala o svojih načrtih, pa v spodnjem pogovoru. Na desni si lahko ogledate tudi videopogovor z njo, na dnu novice pa vabljeni k poslušanju njenega singla Te dni.

Vaš novi singel je še zelo svež. Za kakšno zvrst gre?
Naslov pesmi je "Te dni", delovni naslov pa je bil "walzer", tako da po ritmu je res nekakšen valček. Besedilo prikazuje moj pogled na svet, trenutno stanje, kako se zdaj počutim. Za album, ki izide januarja, sem sicer vsa besedila napisala sama, tako da je zelo osebno izpoveden. Prvi singel sem izbrala skupaj s založbo, ker se nam zdi, da je primeren za te dni, je nekakšna mešanica soula, r'n'b-ja, popa, tako da je prava napoved plošče. Pesem Heartbeat, ki je izšla poleti, je bila bolj "za žmoht", nekako "štrli" ven iz albuma, ta zadnja pa sodi v kontekst albuma.

Sami ste torej napisali vsa besedila. Kako to, se vam zdi, da imate toliko povedati?
Tega nisem gledala tako, da jih moram napisati. Če jih ne bi, jih pač ne bi, vse pevke navsezadnje ne pišejo tudi besedil (smeh). Da, zdelo se mi je, da imam veliko povedati. Nekaj pesmi je sicer nastalo tako, da sem najprej napisala besedilo in so drugi nato naredili glasbo, nekaj pa ravno obratno, torej kombinacija vsega. In nastal je super izdelek, res! Meni je album res zelo všeč, tako sem ga vesela! Seveda bodo spet deljena mnenja, normalno je, da ima vsak svoj okus, ampak zase lahko rečem, da sem izredno ponosna na ta album, saj je to res nekaj, česar sem si zelo želela. Poleg tega so pri njem sodelovali sami vrhunski glasbeniki.

Lahko omenite kakšna znana imena, ki so vam pomagala pri glasbi? Verjetno je eden izmed njih tudi vaš fant Ivo (Rimc, član zasedbe Leeloojamais, op. a.) ...
Seveda. To je bila ekipa Leeloojamais-jev, imenujejo se Club & Vehicle Productions, pa njihova pevka Lara, ki se ji posebej zahvaljujem za vse izkušnje in znanje. Lara je res veliko pripomogla z vokalnimi linijami in nesebično delila svoje znanje z menoj. Sicer pa jih je bilo toliko, da bom zagotovo koga pozabila ... Dagi, Jani Hace, Goran Rokavina, ...

Se pravi, da zdaj sebe jemljete kot resno pevko? Drugače, če bi vas kdo vprašal, s čim se ukvarjate, bi mu odgovorili, da ste pevka?
Tako bom rekla: jaz delam tisto, kar mi je 'kul'. Izražam se na način, ki mi je všeč in ki mi je blizu. Raje bom rekla, da postajam pevka, saj to ni tako, da z danes na jutri začneš peti in že postaneš pevec. Za tem stoji veliko dela in truda, plošča je nastajala kar tri leta. To je res dolg proces, zato ne bi rekla: Pevka sem. Sem pa v nastajanju, znam že kaj zapeti, se bom pa še naprej razvijala v tej smeri.

Kaj pa drugi projekti, nas boste spet presenetili s čim povsem novim?
Televizijo sem zdaj dala malo na stran. Tista odpoved Big Brotherja zaradi recesije je bila tudi eden izmed razlogov, da sem se z vso energijo posvetila albumu. Vmes so bili sicer še čevlji (Nina je za Peko oblikovala kolekcijo NO Skin), ampak to je čisto drug projekt. Pravim, da je vsaka stvar za nekaj dobra in očitno se je moralo zgoditi tako. Sicer se spet za naprej že nekaj dogovarjam, ampak nočem še ničesar omenjati, ker bi se zdaj resnično rada posvetila glasbi, želim si promovirati album. Želim si, da bi se kdo našel v njem, če bo tako, bi bila zelo vesela. Dogovarjamo pa se tudi za koncerte, teh se pa sploh veselim.

Nina je zelo ponosna na album