Nina postaja stalnica slovenske zabavne scene. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Nina postaja stalnica slovenske zabavne scene. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Kakšen je recept za zimzeleno pesem?
Finalna Parada

Prav s to mojstrovino je Nina očarala Slovence in skladbi, s katero je Majda Sepe na Slovenski popevki slavila daljnega leta 1973, prinesla naziv najljubše popevke v naši državi.

Nina Strnad bo jutri ob 10.00 gostja MMC-jeve spletne klepetalnice.

Priznanje za zmago sta iz rok Saše Einsiedler dobila oba, tako Mojmir Sepe, avtor skladbe Med iskrenimi ljudmi, ki je zagotovo ena najbolj prepoznavnih slovenskih popevk, kot njena izvajalka Nina Strnad, ki ste jo za interpretacijo pohvalili tudi številni MMC-jevi bralci.

Podoživite še enkrat vse nastope:
Pet poljubov (Tanja Žagar)
Vse je lepše, ker te ljubim (Rok Ferengja)
Dan ljubezni (Eroika)
Lahko noč, Piran (Eva Černe)
Orion (Nuška Drašček)
Med iskrenimi ljudmi (Nina Strnad)

"To je sporočilo za slovensko glasbo"
Nina, ki je morala pred leti priznati premoč Nini Pušlar v Bitki talentov, je bila po zmagi seveda nasmejana do ušes. "Zmaga je seveda super, a ne bi rekla, da veliko pomeni samo meni, ampak je bolj pomembna za celotno glasbeno sceno. Med iskrenimi ljudmi je pesem, ki ima vse - dobro priredbo, melodijo in besedilo - in prav tega danes manjka. Današnje sporočilo torej je, da je treba delati dobro glasbo."

Je bila zadovoljna s svojo interpretacijo? "Težko ocenim, ker ne vem, kaj so gledalci gledali. Je pa res, da če je pesem dobra, jo je lahko tudi dobro interpretirati. Ta pesem je že sama po sebi tako imenitna, da jo težko narediš grdo," se je nasmejala Nina, ki je že predtem očarala tudi maestra Mojmirja. "Zelo dobro se razumeva. Sicer se ne vidiva velikokrat, a ko se, rada poklepetava. To se mi zdi 'fino', ker sem kot majhna rada poslušala zimzelene pesmi, sploh moja mami jih ima rada. Res mi je v čast, da lahko pojem njegove pesmi."

V zadnji oddaji le najboljši
Za zmago so se poleg Nine pomerili še Tanja Žagar, ki je zapela skladbo Pet poljubov (v originalu Simona Weiss), Rok Ferengja se je prelevil v Ota Pestnerja in izvedel njegovo Vse je lepše, ker te ljubim, mojstri priredb Eroika pa so zapeli Dan ljubezni zasedbe Pepel in kri. V kožo Anike Horvat se je postavila Eva Černe in zapela balado Lahko noč, Piran, Nuška Drašček pa je spomnila na legendarni Orion Marjane Deržaj.

Vsi po vrsti so se strinjali, da se uspešnice, ki bi postala zimzelena, ne da "izsiliti", saj je treba pesem predvsem čutiti. "Nikoli ne moreš vedeti, ali bodo skladbo ljudje sprejeli, zato o uspehu ne moreš razmišljati že, ko jo pišeš. To pride pozneje," so zatrdili.

Kakšen je recept za zimzeleno pesem?
Finalna Parada