V zapisu na spletni strani skupine je Noel dejal, da z bratom ne more delati niti dneva več. Foto: EPA
V zapisu na spletni strani skupine je Noel dejal, da z bratom ne more delati niti dneva več. Foto: EPA
Oasis
Po odhodu Noela so se govorice, da je skupina tik pred razpadom, še okrepile. Foto: EPA

"Malce žalosten, a z velikim olajšanjem vam sporočam, da nocoj zapuščam skupino Oasis," je na spletu zapisal kitarist in avtor britanske rockskupine in dodal še: "Ljudje lahko pišejo in govorijo, kar želijo, a žal z Liamom ne morem delati niti dneva več."

Noel: Koncertov ne bo
Zaradi nenadnega odhoda enega vodilnih članov ene najuspešnejših britanskih glasbenih skupin so po navedbah starejšega od bratov Gallagher že odpovedani nocojšnji koncert v Parizu, pa tudi nastopa na festivalu Rock am See v nemškem mestu Konstanca (ob Bodenskem jezeru) in na festivalu I-Day v Milanu. "Opravičujem se vsem, ki so že kupili vstopnice za nastope v Parizu, Konstanci in Milanu," je še zapisal Noel.

Skupino Oasis je leta 1991 ustanovil Liam, skupaj s Paulom Arthursom, Paulom McGuiganom in Tonyjem McCarollom. Nedolgo po ustanovitvi se jim je pridružil še Liamov brat, ki je kmalu postal pisec večine skladb. Skozi leta se je skupina precej spreminjala - do petka so jo poleg obeh Gallagherjev sestavljali še kitarist Colin Racher, basist Andy Bell in bobnar Chris Sharrock.

Noel je hotel oditi že leta 2000
Ves čas sta ostajala le brata Gallagher, ki sta pozornost zbujala tudi s svojimi izbruhi, saj sta si bila neprestano v laseh. Noel je tako že leta 2000, med koncertno turnejo po Evropi, povedal, da je njegovega sodelovanja s skupino Oasis nepreklicno konec. Z bratom sta se namreč hudo sprla, ker je Liam žalil Noelovo takratno ženo Meg Mathews in izrazil dvom o tem, da je Noel resnično oče njune hčerke Anais.

Starejši Gallagher je zato na vrat na nos zapustil skupino, ki bi najprej morala turnejo izplejati do konca brez njega, a si je kmalu premislil, tako da so Oasis koncerte na Irskem in v Veliki Britaniji izpeljali tako, kot je bilo načrtovano.

Spodaj si lahko ogledate nekaj videov skupine Oasis.