Andersonov prvenec je izšel 26. marca. Foto:
Andersonov prvenec je izšel 26. marca. Foto:

Tri leta po razpadu britpop skupine je 39-letni pevec pripravil svoj prvenec, s katerim je želel zaznamovati odmik od elektronskih uspešnic skupne Suede. "Nisem želel posneti še ene lošče s kitarskim rockom, ampak sem skušal ustvariti glasbo z drugačnim zvokom," je pojasnil Anderson in dodal, da je posnel že šest takšnih albumov, zato meni, da bi ljudi dolgočasil, če bi posnel še enega.

Glasbenik je na svoj novi izdelek izredno ponosen, napisal pa ga je s klaviaturistom in prav zaradi tega meni, da je tudi drugačen, kot če bi ga posnel s kitaristom. Album, ki ga je poimenoval kar z lastnim imenom, opisuje kot melanholičen in intimen, posnel pa ga je s skupino glasbenikov, s katerimi predtem še nikoli ni ustvarjal, saj je tudi na ta način želel stopiti na novo glasbeno pot.

Kot odhod od doma
"Najlažje bi bilo dvigniti telefon in poklicati tiste, ki so sodelovali v zasedbi Suede, vendar pa sem želel biti tako glasbeno kot socialno bolj prožen," še pojasnjuje Anderson. Prelom s tradicijo, s katero je skupina Suede močno zaznamovala glasbeno sceno predvsem v 90. letih, je pomenila za Andersona pomembno življenjsko spremembo, ki jo pevec primerja s spremembami, kot sta ločitev ali odhod od doma.