The Strokes (na fotografiji pevec Julian Casablancas) se vračajo z novim albumom, obljubljajo tudi nove koncerte. Foto: EPA
The Strokes (na fotografiji pevec Julian Casablancas) se vračajo z novim albumom, obljubljajo tudi nove koncerte. Foto: EPA

Fraiture je na omenjenem spletnem omrežju, potem ko je pred kratkim že napovedoval marčevski izid plošče, odgovoril na vprašanje oboževalca, kdaj točno bo album izšel: "Da, prav ste prebrali ... 22. marca! Veselimo se, da bomo nove pesmi igrali v živo," je zapisal.

Na albumu, ki še nima (vsaj javno znanega) naslova, bo deset novih pesmi in bo njihova prva izdaja po skoraj petih letih in albumu First Impressions Of Earth iz leta 2006. Nastajal je v studiu kitarista zasedbe Alberta Hammonda jr. v državi New York, producirali pa so ga kar člani skupine sami, potem ko so odpovedali sodelovanje z Joejem Chiccarellijem (delal je tudi z U2 in Beckom).

Za zdaj sta edina potrjena evropska koncertna datuma Strokesov njihova nastopa na festivalu Benicassim v Španiji in Super Bock Super Rock na Portugalskem, veljajo za nosilno zasedbo obeh dogodkov.

Prvenec Strokesov, s katerim so zasloveli in navdušili kritike, Is This It, je izšel leta 2001, revija NME ga je razglasila za album desetletja.