Brittany Murphy je zadnja leta snemala glasbeni album, ki pa ga žal ni uspela dokončati. Foto: EPA
Brittany Murphy je zadnja leta snemala glasbeni album, ki pa ga žal ni uspela dokončati. Foto: EPA

Brittany se je prej šolala za pevko kot za igralko. Bila je odlična igralka, imela pa je tudi velik pevski potencial.

Paul Oakenfold

Dokler Brittany ni posodila glasu pingvinki Glorii v animirani uspešnici Vesele nogice (2006), jo je javnost kot pevko poznala le zaradi plesne uspešnice Faster Kill Pussycat, ki jo je ustvaril za grammyja nominirani britanski didžej Oakenfold. "Brittany se je prej šolala za pevko kot za igralko. Bila je odlična igralka, imela pa je tudi velik pevski potencial," je o igralki, ki je nenadoma umrla 20. decembra v starosti 32 let, Oakenfold povedal za revijo People.

A najprej Murphyjeva ni bila prepričana, da si želi biti javno povezana z Oakenfoldovo pesmijo. Leta 2006 je za revijo People izjavila: "Pojem že vse življenje in posnela sem številne anonimne vokale. To je bil pač še en takšen vokal. Pred dvema letoma sem 20 minut preživela v studiu, potem pa me je Paul vprašal, ali želim objaviti svoje ime. Pesem je tako neverjetna, da sem rekla da in posnela sva video."

Prekosila tudi znane pevke
Oakenfold pa je ves čas načrtoval, da bo prav Brittany osrednja zvezda glasbenega videospota. "Njena navzočnost v videu je zelo močna. Želeli smo to energijo in odlično se je odrezala." O objavljanju njenega imena pa se Oakenfold spominja, da jo je spraševal, zakaj bi se skrivala za svojim delom, saj ima odličen glas. "Ljudje bodo šokirani in prijetno presenečeni nad tem, kar bodo slišali. Nisi ena tistih igralk, ki se trudijo peti, pa jim ravno ne uspeva," ji je dejal. Oakenfold je sicer za pesem preizkusil še tri druga dekleta. Kot je povedal, so bile to znane pevke, a Brittany jih je prekosila.

V zadnjih letih je Murphyjeva sicer snemala svoj album. "Dobro bi ji šlo," je prepričan Oakenfold. "Z mano je želela ustvariti nekakšen zvok bluza z elektronskimi ritmi. Najprej je želela bolj tradicionalen zvok, a sem ji svetoval več energije. Bila je zelo navdušena in škoda je, da projekt nikoli ni prišel dovolj daleč. Škoda je, da svet ne bo slišal več pesmi Brittany Murphy."

Videospot za pesem Faster Kill Pussycat si oglejte spodaj.

Brittany se je prej šolala za pevko kot za igralko. Bila je odlična igralka, imela pa je tudi velik pevski potencial.

Paul Oakenfold