Blue so med letoma 2001 in 2005 nanizali številne uspešnice, kot so One Love, All Rise in Sorry Seems To Be The Hardest Word. Foto: EPA
Blue so med letoma 2001 in 2005 nanizali številne uspešnice, kot so One Love, All Rise in Sorry Seems To Be The Hardest Word. Foto: EPA

Skladbe z naslovom I Can namreč ne želi predvajati niti BBC-jev 2. radijski program, kjer načeloma predvajajo vse skladbe, ki sodelujejo na tekmovanju za pesem Evrovizije. Po poročanju časnika Daily Mirror so pesem v zadnjem mesecu predvajali le 22-krat na vseh radijskih postajah v Veliki Britaniji.

Vse to je člane skupine močno razburilo, še najbolj jezen pa je Webbe, ki je med drugim dejal: "Za svojo domovino smo se močno potrudili, vendar nas ta ne želi podpreti." Predstavnik BBC-jevega Radia 2 pa pojasnjuje: "Evrovizijsko skladbo skupine Blue smo premierno predvajali v oddaji Grahama Nortona, nato pa takrat, ko je bilo z uredniškega stališča to primerno. Trenutno je sicer ni na naši listi predvajanih skladb, vendar se to lahko spremeni, če bo primerno."

Znova so se združili prav za Evrovizijo
Skupina Blue je sicer nastala leta 2001, odtlej pa po svetu prodala več kot 13 milijonov plošč, dobila dve nagradi brit in bila trikrat prva s singli na britanskih lestvicah. Kot je znano, so se člani skupine razšli leta 2005, nato pa se za Evrovizijo spet združili in posneli pesem I Can. Po besedah člana Duncana Jamesa (poleg njega in Webba zasedbo sestavljata še Lee Ryan in Antony Costa) Blue letos praznujejo 10 let in zdelo se jim je, da bi bilo sodelovanje na Evroviziji "lep način za praznovanje obletnice".

Webbe je februarja, ko so pesem I Can predstavili domači javnosti in ko so bili še polni vere v svoj uspeh, dejal: "Vedno sem si želel zastopati svojo državo, tako da je to resnično razburljiva izkušnja za Blue."

Februarja so bili na svojo odločitev ponosni tudi na BBC-ju
Zanimivo je še, da je približno ob istem času, torej februarja, Katie Taylor, vodja zabave in dogodkov na BBC-ju, zatrjevala, da so v medijski hiši izjemno zadovoljni, da so našli zasedbo, ki dosega oz. celo presega vsa merila za odličen nastop: "Blue so popolna izbira in izjemno ponosni smo, da nas bodo letos zastopali na Evroviziji."