V mesecu dni se bo v Ortu baru predstavilo nekaj več kot 30 naših in tujih glasbenih izvajalcev. Foto: orto bar
V mesecu dni se bo v Ortu baru predstavilo nekaj več kot 30 naših in tujih glasbenih izvajalcev. Foto: orto bar
Slišati bo mogoče vse, od rapritmov do bolj kitraskih in resnobno hladnih zvokov. Foto: Melodrom

Ljubljanskem lokalu, znanem predvsem po njegovi rockerski usmeritvi, bo od 31. marca do 30. aprila potekal 9. Orto fest, na katerem se bo predstavilo nekaj več kot 30 izvajalcev. Festival se bo začel z nastopom skupin Preporod in Indust bag, organizatorji pa obljubljajo tudi presenečnenje z legendarno skupino.

Od rocka do rapa
Skozi april pa se bo na odru Orta zvrstilo še mnogo nastopv domačih in tujih skupin. Že večer po odprtju 1. aprila bo mogoče prisluhniti Slonu in sadežu, sledili pa bodo Good to die, Boss tweed, Neisha ter Gušti in Polona. Med domačimi skupinami bo mogoče videti še Res Nullius, Melodorm, Interperetorje in tudi bolj repzvoke Zlatka in Optimistov, Murata&Joseja in Trkaja.

Intimno ozračje
Tuje tone pa bodo aprila v Ljubljano pripeljali ameriški Fishboni, Adam Bomb, Agnostic Front, hrvaški T. B. F. in Kud Idijoti, nemški indie rokerji The Notwist in bosanski reggaejaši Zoster. Orto fest pri nas sodi med redke klubske prireditve, ki nudijo nastope glasbenih skupin in je hkrati tudi precej raznolik, zaradi velikosti koncertne dvorane pa nudi intimno ozračje, kjer se med publiko in nastopajočimi razvije stik.

L. Š.