Grammyjevka se je pridružila četici okoljevarstvenih zvezdnikov. Foto: Reuters
Grammyjevka se je pridružila četici okoljevarstvenih zvezdnikov. Foto: Reuters

Crowova je ena izmed mnogih zvezdnikov, ki so se (končno) odločili spregovoriti o usodnem vplivu človeka na okolje, za ciljno občinstvo si je grammyjevka tokrat izbrala študente. Na Južnjaški metodistični univerzi v Dallasu, kjer je turnejo začela, je novinarjem povedala: "Tukaj sem zato, ker več ko se naučimo o globalnem segrevanju, bolj obvezane se počutimo, da bi nekaj naredili."

Teksas najbolj "okolju nevarna" država v ZDA
V Teksasu je turnejo začela, ker je to država, kjer med vsemi ameriškimi državami porabijo največ goriva. Tam je namreč, kot je znano, veliko težke industrije in seveda priljubljenih poltovornjakov. Crowova, ki potuje v avtobusu na biološko gorivo, spremlja pa jo aktivist proti globalnemu segrevanju Laurie David, bo turnejo zaključila v Washingtonu 22. aprila, na dan Zemlje.

Tudi drugi zvezdniki, kot so Leonardo DiCaprio, Robert Redford in Daryl Hannah, so se pridružili kampanji za zmanjševanje porabe fosilnih goriv in zaviranje podnebnih sprememb. Nekdanji ameriški podpredsednik in nesojeni predsednik Al Gore pa je s svojim dokumentarcem Neprijetna resnica, ki ga je produciral prej omenjeni David, pripomogel k temu, da je tematika postala "modna".