Olivia Rodrigo je ena najvidnejših mladih zvezdnic. Foto: EPA
Olivia Rodrigo je ena najvidnejših mladih zvezdnic. Foto: EPA

18-letnica je še prava novinka na svetovni glasbeni sceni, a kljub temu niza uspeh za uspehom. Prva uspešnica je bila spevna Drivers License, ki govori o razhodu s fantom. Napisala jo je skupaj z Danom Nigrom, prodala se je v trikratni platinasti izdaji in bila najbolj predvajana skladba v mnogih državah, kot so Španija, Združeno kraljestvo in Avstralija, piše CNN.

Uspešno zgodbo je nadaljevala z drugim singlom, pesmijo Good 4 U, ki se je prebil na prvo mesto lestvice Billboard Hot 100, uspešne mesece pa je zaokrožila z debitantskim albumom Sour, ki prav tako niza uspehe. Uvrstil se je namreč na sam vrh priznane Billboardove lestvice najboljših 200 albumov.

Najstnica se je na Instagramu zahvalila oboževalcem in poslušalcem: "Hvala vsem, ki poslušate album Sour. To je bil res najboljši teden v mojem življenju. Neskončno sem hvaležna."

Pevko je javnost predtem najbolj poznala po vlogi Nine Salazar-Roberts v seriji na podlagi muzikala Gimnazijski muzikal, ki so jo ustvarjalci poimenovali High school musical: The musical: The series.