Od leta 1993 poteka na otoku Donave. Foto: EPA
Od leta 1993 poteka na otoku Donave. Foto: EPA

Za šest festivalskih dni so organizatorji Szigeta pridobili 600 nastopajočih, številni prihajajo iz Velike Britanije, Francije, Nemčije, Nizozemske in ZDA, pa tudi iz Senegala, Indije, Tanzanije, Nove Zelandije in Benina. Na več glasbenih odrih 30. izdaje festivala bodo med drugim nastopili Halsey, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson, Janelle Monáe, Fisher, Skrillex, Bebe Rexha, Tom Odell in Raye.

Na glavnem odru se bo predstavilo tudi nekaj madžarskih izvajalcev, napovedana pa je tudi slovenska zasedba Joker Out. Ta naj bi nastopila 8. avgusta ob 17.30.

Prvi obiskovalci so že zakorakali po znamenitem mostu. Foto: EPA
Prvi obiskovalci so že zakorakali po znamenitem mostu. Foto: EPA

Poleg glasbenih nastopov si bodo obiskovalci lahko ogledali gledališke in cirkuške predstave.

Obiskovalce sicer pričakujejo iz okoli 100 držav, največ iz Nizozemske, Velike Britanije, Irske, Nemčije, Francije in Italije, je povedal glavni organizator dogodka Tamas Kadar.

Eden največjih glasbenih in kulturnih festivalov v Evropi, ki od leta 1993 poteka na otoku Donave, ki so ga poimenovali Otok svobode, bo vključeval več kampov in zdravstveni center, ki bo nudil 24-urne storitve z 200 zdravstvenimi delavci.

Prizorišče sicer lahko sprejme 95.000 ljudi dnevno. Glede na dosedanjo prodajo vstopnic organizatorji pričakujejo, da bodo obiskovalci zapolnili sobotni koncert Martina Garrixa in ponedeljkov koncert Freda Againa.