Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kylie Minogue je tako postala tudi ena izmed le štirih žensk, ki ji je med deseterico največjih britanskih uspešnic uspelo prodreti v petih različnih desetletjih. S takšnim dosežkom se lahko pohvalijo samo še Cher, Lulu in Diana Ross. 55-letna pevka je priznala, da takšnega uspeha skladbe nikakor ni pričakovala: "Meni in ekipi je bila sicer skladba zelo všeč, a si nenadnega uspeha ne znam pojasniti."

Padam Padam pa ni uspešnica le v Veliki Britaniji, saj je skladba ogromen uspeh doživela tudi na Nizozemskem, v Argentini, Čilu, Nemčiji, Novi Zelandiji, Salvadorju in domovini pevke Avstraliji, poroča BBC.

Navdih je črpala pri legendarni francoski šansonjerki Edith Piaf, ki je skladbo z enakim imenom, ki upodablja zvok srčnega utripa, naslovila že leta 1951. Na družabnih omrežjih, še posebej na TikToku pa so si uporabniki naslov uspešnice interpretirali nekoliko drugače. Med junijem, 'mesecem ponosa,' je ime Padam Padam dobilo več pomenov. Uporablja se kot pozdrav, glagol, samostalnik, pridevnik in besedna zveza v podporo gibanju za pravice skupnosti LGBTQ+.