Nad svojim dosežkom je navdušen. Foto: EPA
Nad svojim dosežkom je navdušen. Foto: EPA

Ed Sheeran je leta 2017 izdal uspešnico Shape of You, ki je na vrhu glasbene lestvice Billboard Hot 100 kraljevala kar 12 tednov. Pesem pa je zdaj postala prva in edina skladba v zgodovini Spotifyja, ki je zbrala kar tri milijarde pretočnih predvajanj. Izjemen dosežek je na družbenih omrežjih praznoval tudi njen stvaritelj.

"Spomnim se, da se mi je zdelo čudno, ko je pesem dosegla milijardo pretočnih predvajanj," je dejal britanski kantavtor in dosežek oklical za norega, hkrati pa poudaril, da je z uspehom pesmi izjemno zadovoljen. V videu se je zahvalil tudi glasbeni platformi. "Zadnjih skupnih 10 let je bilo sijajnih in upam, da bo še naslednjih 10 let takih," je priznal 30-letnik, ki pa je tudi razkril, da prvotno ni želel, da bi pesem pristala na albumu ÷ (Divide), poroča Billboard.

Ko je pesem dokončal, je namreč Ben Cook, nekdanji predsednik založbe Atlantic Records UK, menil, da mora ta biti nujno glavna pesem albuma, saj je čutil, da gre za uspešnico. Sheeran je želel, da bi to mesto prevzela pesem Castle on the Hill. Tako sta se odločila, da bosta obe skladbi izdani hkrati. "Ben, moram reči, da sem se zmotil, ti pa si imel popolnoma prav," je še priznal izvajalec, ki pa v duhu praznovanja oboževalce in oboževalke poziva, naj z njim delijo svoje zgodbe, ki se nanašajo na Shape of You.