Pete se bo morda znašel na drugi strani sodne dvorane kot sicer - kot tožnik. Foto: EPA
Pete se bo morda znašel na drugi strani sodne dvorane kot sicer - kot tožnik. Foto: EPA

Težavni rocker, frontman skupine Babyshables, namreč razmišlja, da bi vložil tožbo proti organizatorjem glasbenega festivala Gatecrasher Summer Sound System 2007.

Ti so pompozno napovedovali, da bo Pete 27. maja DJ v dvorani Lotherton Hall v Leedsu. Dohertyja tja ni bilo - organizatorji trdijo, da ni izpolnil obljube, da pride, Pete pa vztraja, da nikoli sploh ni bilo dogovora o njegovem nastopu na festivalu. Dohertyjev odvetnik je v izjavi za javnost zapisal: "O Petovi domnevni odsotnosti se je v medijih veliko pisalo in govorilo, čeprav so prireditelji Gatecrasherja priznali, da Doherty nikoli ni potrdil, da pride. A za zdaj Pete od njih še ni dobil javnega opravičila."

Plesni festival Gatecrasher so prvič pripravili leta 1993 v Birminghamu, nato pa se je selil po drugih angleških mestih.

Dohertyjeva skupina Babyshambles pa je trenutno zaprta v londonskem studiu Olympic, kjer snemajo gradivo za drugi album. Prvega, Down In Albion - Pete je zanj izbral staro ime za Veliko Britanijo -, so izdali leta 2005. Fuck Forever, prvi singel z albuma, je prišel na četrto mesto britanske lestvice singlov

Doherty je Babyshamles sicer ustanovil leta 2003, po tem ko mu kolegi iz njegove zdaj že nekdanje skupine The Libertines zaradi odvisnosti od mamil niso dovolili, da se vrne k njim.