Foto:
Foto:
Karizmatični frontman je uspešno usmerjal občinstvo, večina je navdušeno sodelovala in prepevala ob Siddhartinih starejših uspešnicah, pa tudi pri pesmih Plastika in Domine z novega albuma Petrolea. Foto: RTV SLO

Po uvodni skladbi je pevec Tomi obiskovalcem obljubil dober rock žur. Skupini je obljubo v dobršni meri tudi uspelo izpolniti, vzdušje pa bi bilo najverjetneje še bolj žurersko, če Bonifika ne bi bila na pol prazna – prodanih naj bi bilo okrog 1.000 vstopnic, zdelo pa se je, da je ljudi v veliki športni dvorani še manj, med njimi pa so bili predvsem oboževalci, kar je bilo videti po stalnem prepevanju in sodelovanju s pevcem.

Siddharta v vsako slovensko vas?
Očitno se rockerji držijo strategije "Siddharta v vsako slovensko vas", saj so nastopili že v več manjših slovenskih krajih, Ljubljano pa so na tokratni turneji izpustili – če ne štejemo koncerta, ki so ga priredili samo za najzvestejše oboževalce. A govori se, da naj bi večji koncert v prestolnici prišel na vrsto pozimi.

Skupina je dobro uravnotežila razmerje med odigranimi starejšimi uspešnicami, kot so Platina, Samo edini in Kreslinova Od višine se zvrti, in novejšimi skladbami z albuma Petrolea. Še enkrat so dokazali, da so izjemno uigrana in profesionalna skupina, saj so izvedbo ves čas obdržali na visoki ravni, manjkali pa niso niti običajni skrivnostni pogledi in spogledovanje z občinstvom karizmatičnega Tomija, ki je zbrane po zadnji pesmi, že ponarodeli Na soncu, ko je prepevala že cela dvorana, povabil na nadaljevanje rock žura "ob debati in pijači".

Enkrat za spremembo brez prerivanja in kajenja
Skratka, s koncertom ni bilo nič narobe, pravzaprav je bila glasba dobra, morda pa je bila napačna izbira dvorane Bonifika, saj v Kopru očitno ni toliko Siddharti naklonjenega občinstva (ali pa se Koprčani na petkov večer niso mogli upreti bolj ali manj brezplačni jedači in pijači na predvolilnih shodih in veselicam v okoliških vaseh, veselo pa je bilo baje tudi v klubu, kjer vrtijo balkanske "narodnjake").

A tisti najzvestejši oboževalci so vsekakor prišli na svoj račun brez običajnih motečih dejavnikov na koncertih, kot sta prerivanje in slab zrak, le kadilci so se malce pritoževali, saj je bilo v dvorani kajenje prepovedano.

A. K.