Na podelitvi MTV-jevih videonagrad (VMA) septembra 2024. Foto: AP
Na podelitvi MTV-jevih videonagrad (VMA) septembra 2024. Foto: AP

V nedavno objavljenem videoposnetku na družbenih omrežjih se je pevec italijanske zasedbe Måneskin predstavil z besedami: "Ime mi je Damiano David. Rodil sem se v Rimu leta 1999. Rad imam glasbo, umetnost in ženske. V svojem življenju sem bil tat, lažnivec, ljubimec in nekdo, ki je zamenjal veliko vlog. Prepotoval sem ves svet, da bi našel svoj glas. Končal pa sem na začetku."

Na koncu posnetka je 25-letni glasbenik še dodal: "Ime mi je Damiano David in danes je prvi dan mojega življenja." Kot samostojen glasbeni izvajalec je že prisoten na platformi za pretočno predvajanje glasbe Spotify in YouTubu. Njegov samostojni podvig Everywhere naj bi luč sveta ugledal 27. septembra.

Na družbenem omrežju Instagramu naj bi po poročanju italijanskih medijev spremenil svojo biografijo in iz nje odstranil besedo Måneskin.

Že pred pevčevim samostojnim projektom je sicer basistka Victoria De Angelis, ki zadnje čase deluje tudi kot didžejka, s pevko Anitto posnela skladbo z naslovom Get Up Bitch! (Shake Ya Ass).

Štiričlanska skupina iz Rima je postala znana leta 2017 po sodelovanju v šovu talentov X Factor. S pesmijo Zitti e buoni je skupina zmagala na festivalu Sanremo 2021 in istega leta tudi osvojila evrovizijsko krono.

Novembra 2022 je bila zasedba nominirana za grammyja v kategoriji najboljšega novega izvajalca. V zadnjih letih so večino časa preživeli na turnejah, lani je izšel tudi tretji album zasedbe Rush!, ki v nasprotju s prejšnjimi vsebuje predvsem pesmi v angleškem jeziku.