Simon Cowell, ki ne varčuje s pikrimi pripombami na nastope tekmovalcev, jih bo v smeh ali solze spravljal še najmanj tri sezone. Foto:
Simon Cowell, ki ne varčuje s pikrimi pripombami na nastope tekmovalcev, jih bo v smeh ali solze spravljal še najmanj tri sezone. Foto:
Paula Abdul
Paula, ki je veljala za bolj "mehko in nežno" sodnico, se je od Ameriškega idola poslovila zaradi prenizkega honorarja. Foto: EPA

Tako Cowell (sodnik je tudi v britanskem resničnostnem šovu Britain's got Talent) ostaja v Idolu še najmanj tri sezone, čeprav se je ob iztekanju njegove pogodbe šušljalo, da bo priljubljeno oddajo zapustil. Očitno pa so ga ustvarjalci na pogajanjih, ki so jih začeli to poletje vendarle prepričali, da ostane.

Koproducent oddaje Robert Sillerman je dejal, da je Fox zaprosil za njegovo potrditev, ne samo za sezono 09, ki poteka, ampak tudi za sezoni 2010 in 2011, "kar smo seveda takoj naredili". Čeprav tako Sillerman kot odgovorni na Foxu niso želeli komentirati, koliko rahlo cinični Cowell zasluži, Reuters poroča, da naj bi z zadnjo pogodbo zaslužil 45 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko mu po zdajšnji pogodbi, ki se izteka, pripada "le" 36 milijonov ameriških zelencev.

Paula odšla zaradi prenizkega honorarja
Kot je znano, pa ponudba Foxa ni bila dovolj mamljiva za sodnico Paulo Abdul. Kot piše Reuters je Paula zahtevala več kot 10 milijonov dolarjev na leto, vendar so ji odgovorni ponudili polovico zahtevanega zaradi česar je prekinila sodelovanje. Paulo pa naj bi po poročanju ameriških in britanskih medijev začasno zamenjala Victoria Beckham, ki bo kot posebna gostja prejela 155.000 britanskih funtov honorarja. Kot gostujoča sodnica pa bo v Idolu nastopala tudi Katy Perry.

Kara, Randy in Ryan ostajajo
Na sodniškem stolčku ostajata tudi zadnja sodnica Kara DioGuardi in stari maček Randy Jackson, ki se mu pogodba izteče to sezono. Gledalce in tekmovalce pa bo vsaj tri leta s svojimi domislicami še naprej zabaval voditelj Ryan Seacrest, ki bo za to prejel 45 milijonov ameriških dolarjev.

Spodaj si lahko ogledate video zmagovalca zadnje, 8. sezone Ameriškega idola, Krisa Allena.