Loša in kolegi se vračajo - februarja. Foto: Dallas
Loša in kolegi se vračajo - februarja. Foto: Dallas

Na novem albumu, ki ga najavlja skladba Amerika (na radijske postaje prihaja v naslednjem tednu), bo 11 skladb, med katerimi je ena tudi v slovenskem jeziku. Saša Lošić - Loša, Saša Zalepugin, Admir Ćeremida - Ćera in Samir Ćeremida trenutno končujejo album v Zagrebu, 12. decembra točno ob 12.00 pa bo vsem oboževalcem Plavega orkestra na voljo tudi ekskluzivni brezplačni "download".

Za računalniško manj ozaveščene oz. tiste, ki radi glasbo ne samo poslušajo, ampak tudi "vidijo v živo", pa fantje v prihajajočem letu pripravljajo koncertno turnejo. Za zdaj so potrjeni koncerti v Ljubljani (Tivoli - 26. februar), Zagrebu (Arena - 13. marec) in Beogradu (Arena - 27. marec). Koncert bo seveda tudi v Sarajevu, vendar datum še ni potrjen.

Navdušili že s prvim albumom
Plavi orkestar je gotovo ena izmed najuspešnejših skupin z območja nekdanje Jugoslavije. Od ustanovitve leta 1983 v Sarajevu so "plavci" navdušili z osmimi albumi in več kot 3.500 koncerti. Z uspešnicami, kot so Suada, Medena curice, Odlazi nam raja, Bolje biti pijan nego star in Goodbye teens, je postregel že prvi album Soldatski bal. Sledili pa so še albumi Smrt fašizmu, Sunce na prozoru, Simpatija, Longplay, Everblue 1 in 2 Greatest Hits in Infinity iz leta 1999. Po dobrem desetletju je skrajni čas za nove uspešnice Loše in njegovih kolegov.

Spodaj si lahko ogledate nekaj največjih uspešnic Plavega orkestra.