S 77 glasovi prednosti pred Iskricami je na koncu slavil ansambel Novi spomini s skladbo Fičfirič. Foto: Stane Sršen
S 77 glasovi prednosti pred Iskricami je na koncu slavil ansambel Novi spomini s skladbo Fičfirič. Foto: Stane Sršen

Po podatkih agencije AGB Nielsen Media Research je bil festival najbolje gledana oddaja v svojem časovnem terminu - prireditev je namreč spremljalo 11,7 odstotka ali 216.600 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 32-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje.

Kot smo že poročali, se je 14 nastopajočih letos potegovalo za nagrado za najboljšo skladbo festivala Slovenska polka in valček po mnenju občinstva, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljši trio in nagrado za najboljši kvintet. Posebne nagrade je podelila 5-članska komisija.

Novi spomini le za 77 glasov premagali Iskrice
Nagrada za najboljšo skladbo festivala po mnenju občinstva je šla v roke ansamblu Novi spomini s polko Fičfirič. Za skladbo so prejeli 2981 glasov in tako za le 77 glasov premagali drugouvrščeno skupino Iskrice. Tretje mesto je zasedel Domen Kumer s prijatelji. Nagrado za najboljše besedilo je prejela skupina Donačka s skladbo Vem, da nisem sama, ki ga je napisala Majda Rebernik. Skupina Donačka je prejela še nagrado za najboljši kvintet, najboljši trio po mnenju strokovne komisije pa je postal zmagovalni ansambel Novi spomini.

Zmagovalni nastop Novih spominov