Zasedba Aerosmith bo začela turnejo po Severni Ameriki 16. junija v Minneapolisu, končali pa jo bodo 8. avgusta v Tacomi. Foto: EPA
Zasedba Aerosmith bo začela turnejo po Severni Ameriki 16. junija v Minneapolisu, končali pa jo bodo 8. avgusta v Tacomi. Foto: EPA
Steven Tyler
Steven Tyler je dejal, da končujejo še zadnji dve pesmi za ploščo, ki bo izšla po dolgoletnem premoru. Foto: EPA

"Poredni fantje iz Bostona", kot imenujejo skupino, so svojo zadnjo studijsko ploščo z naslovom Honkin' on Bobo izdali leta 2004, dolgo pričakovani novi album pa naj bi luč sveta ugledal v treh mesecih.

To so člani zasedbe Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton in Joey Kramer - kitarist Brad Whitford ni bil prisoten na tiskovki -, obljubili svojim oboževalcem ta teden v Los Angelesu, obenem pa so razkrili tri naslove novih pesmi: Legendary Child, Beautiful in Out Go the Lights.

Zasedba je nekaj dni prej napovedala tudi turnejo, ki se bo imenovala Global Warming Tour, frontman skupine Steven Tyler pa je dejal, da končujejo še zadnji dve pesmi za ploščo, ki bo izšla po dolgoletnem premoru.

Zasedba Aerosmith se veseli ponovnega sodelovanja z Douglasom, ki je produciral nekaj zelo uspešnih albumov skupine, kot sta na primer album iz leta 1974 Get Your Wings in album iz leta 1975 Toys in the Attic. Steven je dejal, da bodo na 15. album skupine vključili tudi nekaj skladb, ki jih v preteklosti niso uporabili: "Imamo pesmi, ki nam pomenijo veliko in ki smo jih napisali v zadnjih letih. Imamo pa tudi občutek, kdaj je napočil pravi čas za objavo pesmi, saj imamo tovrstne izkušnje." Pri odločanju, katero pesem vključiti na album, se člani skupine kdaj tudi sprejo, a Steven takrat fante "pomiri" z besedami, da bi morali razmišljati o tem, da so po 40 letih še vedno skupaj, kar je zanje prijetno presenečenje.

Steven o padcih z odrov in ljubezni
"Ne bomo vas razočarali," je 62-letni pevec skupine Steven Tyler izjavil novinarjem in oboževalcem ter se pošalil, da se po vseh teh letih ne more odreči dvema stvarema: "Ne morem nehati padati z odra in se zaljubljati."

Pevec, ki bo kmalu tretjič skočil v zakonski jarem - pevčeva zaročenka je manekenka Erin Brady -, je kar dvakrat padel z odra. Avgusta leta 2009 je padel z odra na koncertu v Južni Dakoti in se pri tem lažje poškodoval, zato je moral prekiniti koncert, leto pozneje pa se je podobna stvar zgodila v Torontu, a pri tem pevec ni dobil poškodb, tako da je nadaljeval s koncertom.