Slash je ustvaril najbolj edinstven in oseben projekt v svoji karieri. Foto: EPA
Slash je ustvaril najbolj edinstven in oseben projekt v svoji karieri. Foto: EPA

Album, naslovljen preprosto Slash, se poleg kitaristovih mojstrskih solovložkov ponaša tudi s številnimi slavnimi gosti: med njimi so Fergie iz zasedbe Black Eyed Peas, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Andrew Stockdale iz skupine Wolfmother in Lemmy Kilmeister iz Motorheadov. Na plošči so se znašli tudi Iggy Pop, Kid Rock, Dave Grohl, Adam Levine iz Maroon 5 in nekdanji kitarist "Gunsov" Duff McKagan.

Album Slash v celoti poslušajte tukaj.
Slash si je, kot je povedal, želel z albumom ustvariti najbolj edinstven in oseben projekt svoje kariere, zato se je odločil za sodelovanje s producentom Ericom Valentinom (Queens of Stone Age, The All-American Rejects, Good Charlotte), za ritem pa sta skrbela basist Chris Chaney (Jane's Addiction) in bobnar Josh Frees (Nine Inch Nails). Slash je sam poskrbel za večino aranžmajev in napisal večino pesmi, sam je izbral tudi gostujoče izvajalce.

11. junija v Avstriji
Slash bo album predstavil na svetovni turneji, na kateri bo igral tudi pesmi zasedb Guns N' Roses, Velvet Revolver in Slash's Snakepit. Za vokale bo na turneji skrbel Myles Kennedy, vodja zasedbe Alter Bridge in eden izmed glasbenih gostov na ploščku Slash. Med za zdaj napovedanimi koncertnimi datumi je nam najbližji Slashev festivalski nastop na Nova Rocku v Avstriji 11. junija.