Miniaturni pevec se ne uklanja pritiskom glasbene industrije. Foto: EPA
Miniaturni pevec se ne uklanja pritiskom glasbene industrije. Foto: EPA

Trgovine z glasbo so tako ostale brez zaslužka, ki so si ga obetale od prodaje nove plošče. Prince, znan po svojih nenavadnih potezah, povezanih z distribucijo glasbe, pa bo šel še korak dlje. Svoj novi studijski izdelek bo razdelil tudi med obiskovalce njegovih koncertov po Veliki Britaniji.

Trgovci so zgroženi
Velike trgovske verige so Princeov album na svojih policah pričakovale pred 24. julijem, glasbenikovo odločitev pa so označili kot sramotno. Nekateri celo razmišljajo, da bi s polic umaknili vse njegove dosedanje izdaje, drugi pa so bolj prebrisani in prodajajo časopis s ploščato prilogo.

Prince razmišlja z lastno glavo
49-letni glasbenik s pravim imenom Roger Nelson, ki je v takšnih in podobnih trgovinah doslej že prodal okoli 80 milijonov izvodov svojih albumov, pa si s kritikami na njegov račun ne beli las. Svojo potezo je označil kot "čisti marketing".

Suvereno je izjavil: "Ni potrebe, da bi bil del diskografske industrije, če si tega ne želim. Mislim, da so današnje glasbene lestvice proizvod založniških hiš in nimajo nobene povezave s poslušalci in glasbeniki."