Strokovna komisija je skupino Puppetz izbrala soglasno, visoke ocene pa jim je namenilo tudi občinstvo. Foto:
Strokovna komisija je skupino Puppetz izbrala soglasno, visoke ocene pa jim je namenilo tudi občinstvo. Foto:

Med njimi je bila tudi skupina Puppetz iz Novega mesta, ki se je v TV-oddaji predstavila s svojim aktualnim hitom Sanje in Jaz.

Z njim so se dokopali do zmage, skladba pa se izjemno dobro drži na Coca-Colini lestvici skupin iz vse Evrope v kategoriji "izbori strokovnjakov". Strokovna komisija je skupino Puppetz izbrala soglasno, visoke ocene pa jim je namenilo tudi občinstvo. Novomeščani so za nagrado dobili snemanje videospota, ki bo na ogled konec letošnjega leta ob izidu njihovega težko pričakovanega prvenca.

Spoznali so se preko spleta
Puppetz so slovenska rockovska skupina, ki igrajo nekakšno novovalovsko rockglasbo. Njihove skladbe bi lahko opredelili tudi v zvrst nu-metala z dodatkom melodičnega vokala in elektronskih ritmov. V glasbi pa najdemo tudi vplive emocora, se pravi emoglasbe. Člani skupine Puppetz prihajajo iz Krškega in Novega mesta. Fantje so se spoznali na malce nenavaden način, in sicer prek spletnih chatprogramov. Že ob izmenjavi prvih besed so ugotovili, da imajo podobne poglede na glasbo. Želja po ustvarjanju glasbe in druženju je premagala fizično razdaljo med njimi in tako je nastala skupina. Kitarist Nejc, vokalist Puhi (Bojan), bobnar Blaž in basist Jani so bili prvotni člani skupine, pred tremi leti pa se jim je pridružil še drugi kitarist Miha.