Skupina se odpravlja na turnejo. Foto: Reuters
Skupina se odpravlja na turnejo. Foto: Reuters

Skupina Radiohead bo med 20. majem in 4. oktobrom nastopila na odrih Amsterdama, Pariza, Londona, Los Angelesa in Ciudada de Mexica. Udeležili pa se bodo tudi osmih festivalov, med drugim bodo nastopili na festivalu Primavera Sound v Barceloni, Summer Sonicu na Japonskem in na evropski izdaji festivala Lollapalooza.

Organizatorji festivala Primavera Sound so sicer najprej sporočili, da bo skupina, ki je znana po uspešnicah, kot so Creep, Street Spirit, Karma Police, na festivalu predstavila nov album, a so pozneje informacijo preklicali.

Oboževalci so sicer mislili, da bodo že pred turnejo lahko prisluhnili novemu albumu, saj je skupina že pred časom potrdila, da v studiu pripravljajo nov material, a se to očitno ne bo zgodilo.

Radiohead so do zdaj izdali osem albumov, zadnjega leta 2011. Prav tako je preteklo že kar nekaj let, odkar so skupaj stali na odru, nazadnje so namreč skupaj koncertirali leta 2012.

Konec preteklega leta so sicer objavili skladbo z naslovom Spectre, ki so jo pripravili za naslovno pesem novega filma o James Bondu, a so producenti njihovo skladbo zavrnili in izbrali pesem Sama Smitha Writing's On The Wall.