Pred kratkim so objavili, da bo cena vstopnic za britanske nastope skupine Radiohead 42,50 funta. Foto:
Pred kratkim so objavili, da bo cena vstopnic za britanske nastope skupine Radiohead 42,50 funta. Foto:

Založba je bendu, ki je doslej pri njihovi etiketi Parlophone izdal vse svoje albume, za nov podpis ponudila 3 milijone funtov. Fantje s tem zneskom niso bili zadovoljni, zahtevali so kar 10 milijonov funtov. Založba se sedaj, ko so slavni rokerji že odšli drugam, opravičuje na vse mogoče načine. Pravijo, da takšne pogodbe enostavno niso mogli podpisati, ker bi na ta način razvrednotili druge glasbenike in skupine, ki delujejo pod njihovim okriljem.

Skupina pa pravi drugače: "Založba pogovorov z nami sploh ni vzela resno. Prepričani smo, da jih bodo kmalu zapustili tudi nekateri drugi izvajalci." Radiohead so od založbe zahtevali tudi večjo kontrolo nad svojim katalogom skladb, o čemer pa se pri založbi niso hoteli niti pogovarjati.

Pred kratkim so objavili, da bo cena vstopnic za britanske nastope skupine Radiohead 42,50 funta. Mnogim se zdi ta cena previsoka, menedžment skupine pa odgovarja:" Kvalitetne koncertne predstave so danes drage, pa tudi drugi bendi, ki se lahko primerjajo s skupino Radiohead, imajo takšne cene vstopnic."