Na več mestih na prizorišču je napisan podroben spored tokrat štiri dni trajajočega festivala. Foto: RTV SLO/K.T.
Na več mestih na prizorišču je napisan podroben spored tokrat štiri dni trajajočega festivala. Foto: RTV SLO/K.T.

Četrtkovo dogajanje na Otočcu, ki zadnja leta gosti rajanje vseh, ki imajo radi glasbo in druženje, je minilo v znamenju mladih skupin, ki so si svojo vstopnico za festival pridobile na predizbornih natečajih. Med drugimi so nastopili 500 m, D'neeb, Little Ann, Piksna, Veto, Vikend Panksi, Firefly, Dweal, Abstrakt, Versus, Contra decorum, Funky morning in Blek panters.

Prvi dan smo obiskali prizorišče, da bi videli, kako so se letos organizatorji pripravili na igre v blatu in vse drugo, kar sodi k festivalu, druge dni pa bomo pogledali v zakulisje. Do nedelje, ko se bo Rock Otočec končal, se bo gotovo zgodilo še marsikaj zanimivega.

Ksenja Tratnik













Rock Otočec, tukaj smo! Opremljeni s šotori, spalnimi vrečami in z odejami, da nas ponoči ne bo zeblo. Foto: RTV SLO/K.T.
Nekateri so si svoja začasna bivališča postavili na zelo domiselnih krajih. Da le ne bo kakšen padel v vodo! Foto: RTV SLO/K.T.
Pozno popoldne se je prizorišče začelo polniti, v prihodnjih dneh pa bo številka obiskovalcev le še rasla. Foto: RTV SLO/K.T.
Kot vsako leto so organizatorji tudi tokrat poskrbeli za celo vrsto dejavnosti, ki se ne dogajajo na glasbenem odru. Foto: RTV SLO/K.T.
Eni so že 'padli not', drugi pa so se muzali ob opazovanju prvih. Foto: RTV SLO/K.T.
Prvi dan so nastopili mladi neuveljavljeni bendi. Kdo ve, mogoče smo pa poslušali kakšnega prihodnjega zvezdnika!? Foto: RTV SLO/K.T.
Rock Otočec letos poteka 11. leto zapored, in ni jih malo, ki tja pridejo vsako leto, saj je to za mnoge priložnost, ko se vidijo s prijatelji. Foto: RTV SLO/K.T.
Sašo Đukić tudi letos, kot leta predtem, povezuje prireditev. A ko se spusti noč, se prelevi v Mamo Manko, ki zna še kako dobro brati levite vsem navzočim. Foto: RTV SLO/K.T.
Priprave na noč, ki zna v biti ob reki še kako hladna, zato odeja nikakor ni odveč. Foto: RTV SLO/K.T.
Kaj si sploh še lahko želi človek več, kot sesti na breg reke Krke in poklepetati s prijatelji ter poslušati glasbo? Foto: RTV SLO/K.T.