Glasbenik se je letos srečal z abrahamom. Foto: Osebni arhiv
Glasbenik se je letos srečal z abrahamom. Foto: Osebni arhiv
Črna Gora: Rambo Amadeus - Euro Neuro
Spomin na njegov nastop na Evroviziji leta 2012. Foto: EPA

"Upam, da sem zdaj pametnejši, kot sem bil v mladosti. Veliko se je spremenilo. Spremenilo se je okolje, okoliščine, odgovoren sem za nosečnico. Nisem več fant brez skrbi, starejši sem in precej izkušenejši," je poudaril glasbenik v pogovoru za MMC.

V zadnjem obdobju je okoli sebe zbral novo zasedbo, imenovano Two Winnetous, ki jo tvorita Igor Malešević na bobnih in Miro Tovirac na basu (z njima prihaja drevi v Kino Šiška). O svoji glasbi pravi, da je danes postala veliko zanimivejša in pristnejša, kot je bila včasih: "Glasbeno ustvarjanje je globlje in kompleksnejše."

Ob tem pa poudarja, da ima človek v svojem življenju nalogo, da napreduje in se izpopolnjuje. "Mora razumeti svet okoli sebe. Ta samorazvoj je nujen. Če ga ni, se lahko kaj hitro prepoznamo v besedah našega pesnika Petra Petroviča Njegoša," je dejal v pogovoru za MMC.

Prihodnost na družbenih omrežjih
Predstavnik Črne gore na Evroviziji 2012 velja za zelo dejavnega glasbenika na družbenih omrežjih. "Dokler ni bilo družbenih omrežij, nisem vedel, da sem toliko popularen. Uradni mediji dajejo lažno sliko in polnijo prostor z brezzveznimi vsebinami. S pojavom Facebooka - kot primer novega medija - sem ugotovil, da sem veliko popularnejši, kot sem predpostavljal. Zato je zame ta fenomen prednost in ne slabost," je dejal Rambo Amadeus.

Po njegovem mnenju bodo prav družbena omrežja igrala pomembno vlogo v razvoju glasbe. "Prihodnost je zanimiva, ker bo občinstvo želelo, da bo še bolj interaktivno v odnosu z umetniškim proizvodom. Pasivno potrošništvo ne bo nikogar več zanimalo. Občinstvo bo želelo sodelovati v procesu ustvarjanja, in kdor bo znal zadovoljiti njihove potrebe, bo na koncu v veliki prednosti," je sklenil glasbenik.