Losangeleška policija dogodek preiskuje, novinarjem je sporočila le, da do nedelje zjutraj niso še nikogar aretirali, piše britanski BBC. Organizator festivala, znano podjetje Live Nation, je potrdil, da je na prireditvi prišlo do "prepira v zaodrju", ki se je končal s tragično smrtjo. Žalostno novico je ameriškim medijem v nedeljo zvečer sporočil tudi raperjev predstavnik.

Na festivalu bi morala nastopiti tudi raperja 50 Cent in Snoop Dogg. Ta je na svojem profilu na Twitterju zapisal, da je o incidentu bil obveščen, ko je bil v garderobi, in da je nemudoma zapustil festival. Snoop Dogg je še izrazil sožalje raperjevim svojcem in prijateljem, dodal je: "Molim za mir v hiphopu."

Ko se je novica o Drakeovi smrti širila, so se tudi drugi glasbeni izvajalci na družbenih omrežjih poklonili Drakeuu, med njimi tudi kanadski raper Drake. "Vedno si mi dal veliko energije. RIP, Drakeo." Drakeo the ruler in Drake sta skupaj posnela singel Talk to Me.

Drakeo the Ruler, ki je bil znan po skrivnostnih besedilih, je imel več kot 1,5 milijona mesečnih poslušalcev na Spotifyju. Potem ko je velik del svoje mladosti preživel v popravnih ustanovah, ga je pritegnila glasba kot način, da se izogne ​​pastem uličnega življenja. Na losangeleško rapersko sceno je vstopil leta 2015, ko je izdal serijo mixtapeov "I am Mr. Mosely".

Njegovo nadobudno kariero so večkrat prekinile težave z zakonom, med njimi tudi obtožnica zaradi suma umora leta 2016.

Ameriški CNN piše, da je losangeleški novinar Jeff Weiss poročal, da so tožilci v sojenju za umor poskušali uporabiti Drakeova besedila in glasbene videospote kot dokaz proti njemu, pri čemer so trdili, da je njegova raperska skupina predstavljala kriminalno tolpo. Porota ga je leta 2019 oprostila obtožbe umora, a so tožilci ponovno vložili obtožbe o zaroti kriminalne združbe. Drakeo je sklenil dogovor o priznanju krivde in je bil novembra 2020 izpuščen iz zapora. Istega leta je izdal debitantski album z naslovom The Truth Hurts.

V intervjuju za The Ringer je komentiral primer tako: "Sem odličen primer tega, kar se zgodi 90 odstotkom temnopoltih ljudi v sistemu. Oprostili so me skoraj vsake obtožbe, še vedno pa sem moral priznati krivdo, da sem lahko šel domov."

Drakeo je v omenjenem intervjuju povedal še, da je njegova želja "spraviti mamo (samohranilko) in vse, za katere lahko poskrbim, iz revščine". Povedal je še: "Ljudem želim pokazati, da ne glede na to, kako težka je situacija, moja zgodba dokazuje, da je vse mogoče."