Predin je samo v samostojni karieri izdal 17 albumov. Foto: MMC RTV SLO
Predin je samo v samostojni karieri izdal 17 albumov. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Predin
Ste obiskali kakšen njegov koncert? Foto: MMC RTV SLO

Zapriseženi Štajerec, ki je junija lani praznoval abrahama, se je letos odločil valentinov koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani potrojiti in ga raztegniti v "jubilejni tris za zaljubljene", kot je poimenoval serijo koncertov.

Spet skupaj Za vedno IN
Predinovi dnevi so se začeli v nedeljo zvečer, ko je zvestim poslušalcem skupaj z Lačnim Franzem pričaral rockvečer, naslovljen "Od ikebane do Zdravljice", saj ni pozabil na največji slovenski kulturni praznik. Na odru so se mu bodo pridružili Vlado Kreslin, Peter Lovšin, Jani Kovačič in Drago Mislej.

V torek, 10. februarja, bo sledil etnovečer, v katerem bo Zoran s Šukarji, Magnificom in z Globokima grlicama ušesom obiskovalcem postregel z "balkanžurom z Mentol bonbonom". Tris bo končan s sobotnim valentinovim koncertom za zaljubljene, poimenovanim "Pod srečno zvezdo", na katerem se bodo obiskovalci lahko stiskali ob ritmih Predina, The Gipsy Swing Banda in Dua Mar Django.

Tudi biografija o Predinu
Hkrati si bodo obiskovalci v prvem preddverju Cankarjevega doma lahko ogledali razstavo plakatov Zorana Predina ob njegovi tridesetletnici kariere, novembra pa je izšla tudi njegova biografija, ki jo je napisal Tadej Golob. Naslovljena je Zoran Predin: Zgodba iz prve roke. Za tiste, ki jim to ni dovolj, so izšla tudi zbrana besedila pesmi v knjigi z naslovom Poljub, ki riše ustnice.

Album za hrvaški trg
Predin, strastni ljubitelj košarke, v teh mesecih res ne počiva. Decembra je namreč v zagrebškem džezklubu Boška Petrovića predstavil novi album z naslovom Inventura, na katerem so pesmi v celoti napisane v hrvaškem jeziku. Prvi singel je skladba Ni sekunde više. Hrvaškemu občinstvu je predstavil je tudi videospot za pesem Ispod naše sretne zvijezde, ki je avtorsko delo njegovega sina, tudi nadobudnega glasbenika, Roka Predina.

A. P.