Bili so med nastopajočimi na nagradah iHeartRadio v Los Angelesu. Foto: AP
Bili so med nastopajočimi na nagradah iHeartRadio v Los Angelesu. Foto: AP

Člani skupine so na podelitvi nagrad iHeartRadio v Los Angelesu, kjer so pobrali nagrado za najboljšo novo alternativno skupino, povedali, da spoštujejo ruske oboževalce, a morajo zavzeti jasno stališče.

"Solidarni smo z ukrajinskim ljudstvom. Zaradi odločitev ljudi na oblasti, ki vplivajo na življenja toliko nedolžnih ljudi, bomo črtali ruske datume," je skupina sporočila prek Instagrama. Frontman skupine Damiano je dejal, da mu v teh okoliščinah ne bi bilo prijetno igrati v Rusiji: "Z vsem dolžnim spoštovanjem do ruskih oboževalcev vemo, da civilisti ne želijo te situacije, a žal se moramo zavzemati za to, kar je prav."

Turneja Loud Kids Tour bo vključevala 48 nastopov v Evropi in Severni Ameriki.

Italijanski rock osvaja svet
Italijanski rockerji Måneskin (dansko ime za mesečino) ne delujejo prav dolgo, le pet let.

Začeli so igrati na rimskih ulicah, nato pa se prebili iz anonimnosti z drugim mestom v italijanski resničnostni oddaji X Factor. V Italiji so bili priljubljeni, drugje popolnoma neznani. To se je spremenilo lani. Zmaga na sanremskem festivalu jih je ponesla na Evrovizijo v Rotterdamu, kjer so z energično Zitti e buoni osvojili evropsko občinstvo. Strasti niso razvnemali le s podobo in izzivalnim nastopom, zakrožile so celo govorice, da so imeli med glasovanjem na mizi kokain. Obtožbe so bile neutemeljene.

Måneskin so poleti osvajali evropska koncertna prizorišča, jeseni pa začeli graditi tudi kariero v ZDA. Nastopili so v oddajah Jimmyja Fallona in Ellen DeGeneres, imeli več razprodanih koncertov in bili predskupina Rolling Stonesom. Na MTV-jevih evropskih glasbenih nagradah so postali najboljša rockovska zasedba.

Foto: AP
Foto: AP

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o dogajanju v Ukrajini smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju v Ukrajini lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.