Prljavo kazalište letos praznuje 30. obletnico. Foto: MMC RTV SLO
Prljavo kazalište letos praznuje 30. obletnico. Foto: MMC RTV SLO
Prljavo kazalište
Jasensko Houra je začel na odru, končal pa na rokah obiskovalcev. Foto: EPA

Številni glasbeniki, ki so na sceni že mnogo let, tam ostajajo samo še zato, ker njihovo ime še vedno prinaša mastne denarce, ko stopijo na oder, pa se jim iz obraza bere naveličanost. Za razliko od članov hrvaške rockskupine Prljavo kazalište, ki se je v četrtek zvečer v ljubljanski Cvetličarni zabavala vsaj tako dobro, kot njihovi oboževalci pod odrom. Ves čas jim je na obrazu igral širok nasmeh, drug drugega so zabavali s kretnjami, ki so bile razumljive samo njim, del pesmi Sve je lako kad si mlad je glavni vokalist skupine Mladen Bodalec odpel kar ležeč na tleh, pesem Mi pijemo pa z velikanskim kozarcem piva v rokah in pretvarjajoč se, da je popolnoma pijan.

Vrhunec pa je dosegel 48-letni pevec Jasenko Houra, ko se je pretvarjal, da bo skočil z odra na roke oboževalcem, drugi člani pa so ga vlekli nazaj. Nato pa smo dejansko doživeli t. i. stage-diving, na presenečenje vseh je Houra skočil na trebuh med občinstvo, obiskovalci koncerta pa so ga nato na rokah ponesli skoraj na sredino dvorane. Dobra volja se je z odra razlezla tudi po dvorani, obiskovalci so navdušeno poskakovali, plesali, drug drugega dvigovali na rame, nekaj jih je splezalo celo na šank in tam plesalo, vse dokler tega ni opazilo budno oko varnostnika.
Na sceni že 30 let
Skupina Prljavo kazalište letos praznuje že 30. obletnico delovanja, Jasenko Houra (kitara, vokal), Mladen Bodalec (vokal), Tihomir Fileš (bobni), Jurica Leikauff (klaviature), Mario Zidar (kitara) in Dubravko Vorih (bas), pa so maja letos izdali svoj 13. studijski album z naslovom Tajno ime. Nekaj pesmi z zadnjega albuma so predstavili tudi na četrtkovem koncertu, vendar jih je občinstvo sprejelo bolj mlačno, prava zabava je nastala šele ob njihovih starih uspešnicah Ruža Hrvatska (Mojoj majci), Heroj ulice, Mi pijemo, Ma kog me boga za tebe pitaju, Korak po korak, Ne zovi mama doktora, Marini in Uzalud vam trud svirači, s katero so Prljavci končali odličen glasbeni večer v prestolnici.

T. H.