Po 40 letih na sceni so Stonesi še vedno polni ustvarjalnih moči. Foto: EPA
Po 40 letih na sceni so Stonesi še vedno polni ustvarjalnih moči. Foto: EPA

Vitalni veterani svetovne glasbene scene so nedolgo tega sklenili svojo dveletno koncertno turnejo, na kateri so predstavljali album A Bigger Bang iz leta 2005. Tudi letos so precej aktivni, saj nastopajo na promocijah dokumentarnega filma Shine A Light, ki ga je režiral Martin Scorcese.

Kitarist Keith Richards je dejal: "Po naporni turneji se bomo najprej malo odpočili, nato pa se bova z Jaggerjem lotila pisanja novih pesmi." Čeprav so vsi "fantje" v skupini stari od 60 do 66 let in imajo za sabo že več kot 40-letno glasbeno pot, so še polni ustvarjalnih moči. "Nič nas ne more zaustaviti. Še naprej bomo snemali albume in nastopali na koncertih. Res je, da smo rockerji z gubami na obrazu, toda še vedno smo polni energije. Dobro se počutim, ker ne jem preveč, rad pa si privoščim dobro marihuano," je še dodal Richards.

Z njegovimi besedami se strinja tudi bobnar Charlie Watts. Dejal je: "Ko smo si zadnjič vzeli daljše počitnice, sem zbolel za rakom na grlu. Zdi se mi, da nas samo delo lahko reši pred boleznimi."