Rolling Stones prihajajo v našo bližino. Foto: EPA
Rolling Stones prihajajo v našo bližino. Foto: EPA
Rolling Stones, Keith Richards
Keith Richards je na Fidžiju padel s kokosove palme. Foto: EPA

Legendarni britanski rockerji se sicer ne bodo ustavili na Hrvaškem, a jih slovenski oboževalci lahko ujamejo na enem izmed koncertov v naši bližini - 6. julija bodo igrali v Rimu, tri dni pozneje v Budvi, 14. julija v Beogradu in 20. julija v Budimpešti.

Koncert v srbski prestolnici je za novinarje Tanjuga prek videokonference potrdil 63-letni frontman skupine Mick Jagger. Direktor agencije Music star, ki pripravlja koncerta v Beogradu in Budvi, Raka Marič je povedal, da se bodo cene vstopnic za beograjski šov gibale med 35,30 in 300 evrov, na voljo pa jih bo 82.000. Za koncert v Budvi je odobrenih 75.000 vstopnic, cene pa bodo nekoliko višje, od 50 do 500 evrov.

Evropski del turneje A Bigger Band, ki se je začela že avgusta 2005, zajema 27 koncertnih datumov. Začela se bo 5. junija v belgijskem mestu Werchter in končala 21. avgusta v Londonu. V dveh mesecih in pol bodo Stonesi obiskali tudi Nizozemsko, Nemčijo, Francijo, Španijo, Portugalsko, Romunijo, Češko, Ukrajino, Finsko, Švedsko, Dansko, Norveško in Irsko, 28. julija pa jih bodo pozdravili v ruskem Sankt Peterburgu.

Rolling Stones so datume nekaterih koncertov prestavili, ker je aprila lani med počitnikovanjem na Fidžiju njihov kitarist Keith Richards padel s kokosove palme in se poškodoval. Nato se je zapletel še v nesrečo z vodnim skuterjem. Zaradi hudih poškodb glave so ga morali operirati na Novi Zelandiji.