Med gosti bodo Tomi M. iz skupine Siddharta, Tomislav Jovanović – Tokac iz skupine Dan D, Gregor Skočir iz Big Foot Mame, Žak iz Mary Rose, 6 Pack Čukur, Natalija Verboten in Slovenski oktet. Na odru se jim bo pridružila tudi operna in koncertna pevka Dunya Tinauer Verbovšek, je objavljeno na njihovi Facebook strani.

Kot piše v napovedniku koncerta, Šank Rock že od 80. let minulega stoletja delijo svojo ljubezen do rocka in ustvarjajo glasbo, ki se je razvila od najstniške vihravosti do rokerske zrelosti. Leta 1987 so izdali prvi album Pridite na žur in zasloveli z istoimensko uspešnico. Pozneje so posneli več albumov z novimi uspešnicami, kot so Rockerji, Le 17, Jaz nimam noč za spanje, Puščava sna, Metulj in Pravljica o mavričnih ljudeh.

Leta 1998 so sporazumno prekinili delovanje, a so se leta 2002 ponovno zbrali in se predstavili v radijskem etru. Zatem so se razšli še enkrat in se znova zbrali leta 2014 za nastop na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem.

Danes se prištevajo med glasbene dinozavre, saj so nastali in delovali v drugačnem obdobju, ko še ni bilo družabnih omrežij, kot so člani zasedbe povedali ob napovedi koncerta v Ljubljani. V vseh letih obstoja so Šank Rock odigrali med 1500 in 2000 koncertov.