Harry Styles. Foto: EPA
Harry Styles. Foto: EPA

Prizorišče, ki ga bodo začeli graditi novembra, bo med največjimi pokritimi arenami v Veliki Britaniji, navaja revija Variety.

Projekt gradnje vodi podjetje Oak View Group (OVG), ki je septembra že pridobilo gradbeno dovoljenje. Pri projektu se je povezalo z drobnoprodajno verigo Co-operative Group iz Manchestra. Naložba je vredna 350 milijonov funtov. Med gradnjo bo projekt zaposloval 3500 oseb, dodatnih tisoč delovnih mest pa bo na voljo ob koncu gradnje.

Styles po poročanju Varietyja ne bo le med vlagatelji, ampak bo sodeloval tudi pri razvoju projekta. Z britansko in mednarodno ekipo OVG-ja se bo med drugim osredotočil na prostore za izvajalce.

Po besedah predsednice razvoja pri OVG-ju Francesce Bodie imajo pri sprejemanju odločitev najprej v mislih oboževalce in izvajalce. "Na svetu trenutno ni umetnika, ki bi nam lahko bolje svetoval pri pripravi prvovrstnih izkušenj za goste in nastopajoče, kot je Harry Styles," je dodala.

"Komaj čakamo partnerstvo s Harryjem Stylesom pri tem čudovitem prizorišču v Manchestru", so zapisali tudi na uradni strani projekta.

Arena bo umeščena na kampus Etihad, ki ga ima v lasti nogometni klub Manchester City in bo zgrajena kot najbolj trajnostna arena v Evropi. V partnerstvu s Co-op naj bi prizorišče ustvarilo vsaj milijon funtov prihodkov letno.

S podjetjem Co-op je sicer Styles čustveno povezan, saj je v svoji prvi službi dostavljal časopise eni od trgovin tega podjetja. To delo je opravljal pred nastopom v britanski oddaji X Factor leta 2010, za katero je imel prvo avdicijo prav v Manchestru. Glasbeno pot začel pri priljubljeni fantovski skupini One Direction, lani pa je izšel njegov drugi samostojni album Fine Line.

Še več prostora za glasbo

Sorodna novica in video: Glasbeniki s koncertom v Manchestru proti sovraštvu in terorizmu

Ob napovedi projekta je Styles povedal, da se počuti, kot da je prišel domov. Navdušujejo ga tako priložnosti, ki jih bo ustvaril projekt, kot prispevek mestu in, kar je najpomembneje, da bo prizorišče omogočilo še več glasbe v živo v Manchestru.

Manchester se sicer ponaša z velikimi glasbenimi prizorišči, kot sta Manchester Arena in stadion Emirates Old Trafford. Manchester Arena je bila leta 2017 tudi prizorišče bombnega napada po koncertu ameriške pevke Ariane Grande, v katerem je umrlo 22 ljudi. Dober teden po tragediji je bil na stadion Emirates Old Trafford dobrodelni koncert One Love Manchester v spomin na žrtve.

Koncertno industrijo je sicer letos zelo prizadela pandemija covida-19, ki je domala ustavila vse nastope v živo. Po navedbah Varietyja so prihodki v sektorju, ki so lansko leto presegli deset milijard ameriških dolarjev, padli za 90 odstotkov.