Čutnost in energičnost nove dive njujorškega disko undergrounda Nomi Ruiz se združujeta s suverenim plesnim groovom, ki ga ustvarjata Raposo in Wiley iz DFA-jeve zasedbe Automato. Foto: Kino Šiška
Čutnost in energičnost nove dive njujorškega disko undergrounda Nomi Ruiz se združujeta s suverenim plesnim groovom, ki ga ustvarjata Raposo in Wiley iz DFA-jeve zasedbe Automato. Foto: Kino Šiška
Andrew Raposo in Morgan Wiley sta bila člana zasedbe Automato, katerih album, ki je 2004 izšel za Capitol Records sta producirala James Murphy in Tim Goldsworthy (LCD Soundsystem). Oba sta sodelovala tudi pri kasnejših tako studijskih kot koncertnih podvigih LCD Soundsystem, Hercules & Love Affair in drugih paradnih konjev založbe DFA, skupaj z Goldsworthyjem pa sta sodelovala tudi pri produkciji zadnjega albuma Massive Attack. Foto: Kino Šiška

Takšne in podobne oznake ter asociacije spremljajo zasedbo Jessica 6 na njihovi prvi evropski turneji White Horse, na katero so se podali tik pred izdajo prvega albuma. Jessica 6 je "otrok" nove dive newyorškega disko undergrounda, seksi dolgonoge transseksualne lepotice Nomi Ruiz, katere čutnost in energičnost spremlja suvereni plesni groove članov zasedbe pod okriljem založbe DFA Automato, ki svoj talent že vrsto let posoja bendom, kot sta LCD Soundsystem in Massive Attack.

Nomi, Andrew Raposo in Morgan Wiley nadaljujejo sodelovanje, ki se je začelo med nastopanjem v prvi koncertni različici zasedbe Hercules & Love Affair, njihov prvi singel Fun Girl pa je že pred uradno objavo požel val navdušenja med glasbenimi kritiki in na "hipsterskih" blogih.

V pričakovanju skorajšnjega izida njihovega prvega albuma See the Light Sindikat in Kino Šiška vabita na prvo pokušnjo "seksi diskoidne poslastice". Zgodila se bo v nedeljo, 20. februarja, ob 21.00 v šišenski Katedrali.

Nomi, Andrew in Morgan so se spoznali leta 2008, ko so našim starim znancem - newyorški elektro-disko atrakciji Hercules & Love Affair pomagali njihov projekt postaviti v koncertno različico in z njimi odigrali prvo svetovno turnejo. Po tej izkušnji so strnili moči in ideje kot Jessica 6 in njihovi raznoliki talenti so se takrat zlili v seksi zvok, ustvarjen, da vlada plesišču.

Transseksualno divo Nomi Ruiz glasba in različne oblike umetnosti v rodnem Brooklynu obkrožajo že od rane mladosti. 2005 je izdala svoj soloprvenec, album balad, ovitih v ulične sample hiphopa z naslovom Lost In Lust. To ji je odprlo vrata in jo potegnilo na svetovne turneje z ikonami, kot so Debbie Harry, Antony & The Johnsons in CocoRosie. Njen duet z Antonyjem Hegartyjem v komadu You Belong na albumu zasedbe Hercules & Love Affair je revija Dazed & Confused primerjala z Alison Moyet v času Yazoo, londonski Guardian pa jo je označil za "izvajalko, ki izžareva strašljivo lahkotno energijo prihodnje popikone".

Če vam je kaj manjkalo na lanskem nastopu Hercules & Love Affair v Šiški, boste to na istem mestu lahko dobili tokrat, obljubljajo organizatorji.