Shinoda in Armstrong med prvim koncertom v novi zasedbi. Foto: AP
Shinoda in Armstrong med prvim koncertom v novi zasedbi. Foto: AP

Dobrih sedem let po smrti frontmana Chesterja Benningtona je zasedba Linkin Park napovedala, da se vrača. Preostali člani skupine so namreč našli novo pevko – Emily Armstrong iz zasedbe Dead Sara in bobnarja Colina Brittaina, sicer znanega producenta, ki je zamenjal ustanovnega člana Roba Bourdona.

Sina pokojnega pevca pa je poteza zmotila, tako se je na družbenih omrežjih odločil deliti svoje mnenje glede nove podobe skupine. "Ljudem ni težko razumeti, da se bo Linkin Park preoblikoval," je zapisal Jamie Bennington in poudaril, da imajo tako on kot tudi nekateri oboževalci težave predvsem s pevkino zgodovino s scientologijo in njeno podporo Dannyju Mastersonu, ki je bil lani obsojen zaradi posilstva.

Sorodna novica Linkin Park se sedem let po Benningtonovi smrti vračajo v novi zasedbi in s prepoznavnim zvokom

Meni, da skupina, ki je sicer napovedala nov album in turnejo, ne priznava kontroverznosti in se ne zaveda, kakšen vpliv ima lahko njihov izbor pevke na določene oboževalce, obenem pa ignorira pomisleke in skrbi poslušalcev. S svojo odločitvijo naj bi člani tako izdali dolgoletno zaupanje oboževalcev in podpornikov, kar vključuje tudi njega samega. "Verjeli smo, da boste boljše osebe, da boste sprememba, saj ste nam obljubili, da je to vaš namen. Zdaj ste samo senilni in brezobzirni, gluhi. Noro," je še zapisal, poroča Rolling Stone.

Svoje jezne komentarje je usmeril tudi neposredno v Mika Shinodo, ki je po njegovih besedah ​"omejil interakcije z njim na družbenih medijih". Po njegovo je namreč soustanovitelj Linkin Parka s preostalimi člani "v sedanjosti, med mednarodnim mesecem preprečevanja samomorov tiho izbrisala življenje očeta in njegovo zapuščino", s čimer se je nanašal tudi na nedavne intervjuje.

"Vedno poskušam videti dobro v ljudeh, a sem ga napačno ocenila"

Da je Armstrong postala frontmanka Linkin Parka, je naletelo na plaz kritik, še posebej, ko je Cedric Bixler-Zavala iz skupine Mars Volta, čigar žena Chrissie Carnell-Bixler je bila ena izmed več žensk, ki je Mastersona obtožila spolnega napada, ponovno izpostavil, da je Armstrong med predkazenskimi zaslišanji podpirala obtoženca.

"Pred nekaj leti so me prosili, naj na sodišču podprem nekoga, ki sem ga imela za prijatelja," je pred kratkim na družbenih omrežjih zapisala glasbenica, ki naj bi se kot opazovalka udeležila le enega zaslišanja. "Kmalu zatem sem spoznala, da tega ne bi smela storiti. Vedno poskušam videti dobro v ljudeh, a sem ga napačno ocenila. Od takrat nisem nikoli več govoril z njim," je še dodala pevka, ki naj bi hitro postala prepričana o igralčevi krivdi.