Carly tudi drugače velja za zelo skrivnostno in sramežljivo umetnico. Foto: People
Carly tudi drugače velja za zelo skrivnostno in sramežljivo umetnico. Foto: People
Mick Jagger
Jagger je poskrbel za spremljevalne vokale v skladbi. Foto: EPA

Odgovor na domnevno največjo skrivnost v zgodovini popglasbe je Carly skrila v novi različici te skladbe, ki je izšla na njenem albumu Never Been Gone. V skladbi je pevka črke imena David zašepetala v obratnem vrstnem redu in namesto, da bi končala vsa ugibanja, kdo je skrivnostnež, ta le še bolj razvnela.

Je David ...
Britanski časopisi so takoj (prenagljeno) zaključili, da naj bi šlo za njenega nekdanjega "šefa", direktorja založbe Elektra Davida Geffena. Češ da je skladba nastala kot ljubosumna reakcija na njeno tekmico pri založbi Electra, Joni Mitchell.

... toda ne Graffin
Toda takoj naslednji dan je Carlyjin nekdanji mož in tesni prijatelj Jim Hart zanikal njihov zaključek. Da skladba ne govori o Geffenu, je potrdil tudi Caryjin predstavnik za stike z javnostjo in hkrati še dodal, da je neki David zagotovo povezan s skladbo. Novinarji na reviji Vanity Fair pa so šli s svojimi ugotovitvami še korak dlje in dodali, da se v skladbi poleg Davida pojavi tudi Warren in še eno nerazumljivo ime.

Carly sama burila domišljijo
Skrivnost buri domišljijo glasbenih poznavalcev že vse od izdaje skladbe. Še preden je ta postala uspešnica, je Carly v enem izmed zgodnejših intervjujev priznala, da ta govori o možu, toda brez konkretnih imen.

Čez leta je nato priznala, da se v imenu njenega opevanega skrivnostneža lahko pojavijo črke a, e in r. Kar je sprožilo nov niz imen od igralca, pesnika in pevca Krisa Kristoffersona, legendarnih Davida Bowieja, Davida Cassidyja, Cata Stevensa do igralca Warrena Beattyja in pevca skupine The Rolling Stones Micka Jaggerja.

Resnico je sicer razkrila na dobrodelni dražbi leta 2003, na kateri je na uho povedala ime moškega, o katerem je pela. Najboljši ponudnik je bil znameniti športni komentator televizije NBC Dick Ebersol, ki je za informacijo plačal 50.000 dolarjev. A hkrati je moral obljubiti, da bo skrivnost odnesel v grob.

Kljub naporom, da bi ujeli to "slavno osebo", je leta 2005 Hart zagotovil, da skladba ne govori o nobenem zvezdniku.