Pantaloons. Foto: Eros Brajko
Pantaloons. Foto: Eros Brajko

Vsi nastopajoči so t. i. INES#talenti 2020 in so za nocoj pripravili posebne programe, piše v napovedi dogodka.

Sound City je glasbeni festival, ki skupaj s konferenco poteka v Liverpoolu. Od leta 2008 dogodek predstavlja nove talente.

V začetku kariere so se prav na Sound Cityju predstavili danes mednarodno prepoznavni izvajalci, kot so Ed Sheeran, Florence and the Machine, Stormzy, Jungle, Alt-J, Paloma Faith, The 1975, Christine & The Queens in Years & Years.

Nocoj pa bodo imeli možnost za predstavitev štirje slovenski izvajalci, t. i. INES#talenti 2020. Med njimi bodo "bunkerpop tandem" balans, ki je nedavno izdal nov studijski izdelek z naslovom "sam pravm" (Kapa Records) in mladi producent .Čunfa, ki je septembra pri založbi rx:tx izdal mini album Missing The Point.

Nastopil bo tudi brass'n'beat trio Pantaloons, ki je ravno sredi snemanja prvenca, njihov zvok pa se napaja tako pri trubačih iz Guče kot aktualni londonski džezovski sceni, kot četrti pa bo na sporedu drzni elektronski dvojec Warrego Valles, katerega članici sta marca izdali single DAY 7, na temo sedmega dneva karantene v Sloveniji, so zapisali pri Mentu.

Na piedestal: Warrego Vallles s prvencem Botox – premiera!
Pantaloons
.čunfa – The Oldest Groove In The Book

Prenosi nastopov bodo drevi ob 20. uri na ogled prek platforme Guesthouse, ki jo je letos predstavil liverpoolski festival Sound City.

Med prenosom bodo mogoče donacije, ki bodo šle neposredno izvajalcem, na prodaj pa bodo tudi podporne majice, še piše v napovedi. Med podporniki akcije je poleg že omenjenih tudi CUK Kino Šiška.