"Danes smo izvedeli žalostno vest, da je za vedno zaspala gospa Ema Prodnik. Pri Ansamblu bratov Avsenik je delovala 20 zlatih let. Njen nežen glas in srčne interpretacije glasbe so se dotikale in se še danes dotaknejo src Slovencev in drugih prijateljev po vsem svetu," je v soboto na družbenem omrežju Facebook zapisal Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika, ki nadaljuje družinsko glasbeno tradicijo. Ob tem se je Emi Prodnik zahvalil za "vso ljubezen in glasbo".

Pod objavo se je z zapisom odzval tudi Alfi Nipič, s katerim sta skupaj pela pri Avsenikih: "Počivaj v miru, draga Ema, polepšala si mi veliko trenutkov mojega glasbenega življenja," se ji je poklonil.

Ema Prodnik je zaslovela kot članica Ansambla bratov Avsenik, s katerim je sodelovala med letoma 1962 in 1981. Brata Avsenik sta zanjo napisala nekaj nepozabnih pesmi, kot so V gozdni samoti, Prehitro mine mladost, Moj lovec, Nasvidenje, Cvetoče tulpe, Sinje morje, Pod cvetočimi kostanji ...

Med verjetno najbolj znanimi pa je njen vokal v Avsenikovih največjih (vokalnih) uspešnicah, kot sta Slovenija, od kod lepote tvoje in Planica, Planica.

Leta 1981 so se njihove poti razšle, v ansamblu je njeno mesto prevzela Jožica Kališnik, Ema Prodnik pa je glasbeno udejstvovanje nadaljevala v Ansamblu Rž, ki ga je vodil Marjan Ogrin.