Kristjan Kolenc, bas kitarist in vokalist ansambla Spev, med obiskom v MMC-jevi klepetalnici. Foto: RTV SLO
Kristjan Kolenc, bas kitarist in vokalist ansambla Spev, med obiskom v MMC-jevi klepetalnici. Foto: RTV SLO
Ansambel Spev
Ansambel Spev, zmagovalec Najlepše viže 2006 s pesmijo Reci, da boš moja. Foto: Ansambel Spev

Zmage, ki jim jo je prinesla njihova pesem Reci, da boš moja, so bili zelo veseli in so hvaležni vsem poslušalcem za njihovo podporo.

Vendar pa ne verjamejo, da bo ta zmaga prispevala k njihovi večji razpoznavnosti. Kristjan Kolenc, Erik Hribernik, Edo Rednak, Boštjan Mežnar in Marko Berzelak, stari med 25 in 31 let, prihajajo iz Šaleške doline. Kristjan je v klepetalnici MMC-ja povedal, da so da so doma, na Štajerskem, tudi najbolj priljubljeni in so tega veseli, saj je doma "najlepše in če te podpirajo domači, je to najboljša vzpodbuda". Fantje pa so nastopali tudi že v Avstriji, v spominu pa jim je najbolj ostalo letošnje gostovanje v Ameriki, kjer so srečali Slovenske izseljence v Pittsburghu in Clevelandu.

Tukaj si lahko preberete celoten klepet.

Dekleta ne sodijo v njihov stil petja
Kljub temu, da so v skupini sami fantje, pa nič ne kaže, da se jim bo kaj kmalu pridružila kakšna punca, saj pravijo, da se zelo dobro razumejo in ujamejo v petju. Zato niti pomislijo ne na to, da bi koga v ansamblu zamenjali. Niti s puncami iz Atomik Harmonik ali Turbo Angels ne! Za njih Kristjan sicer priznava, da so lepe, vendar "v naš stil štiriglasnega moškega petja ne sodijo".

Fantje so profesionalci
Fantje zase trdijo, da so povsem naravni, brez umetnih vsadkov in lepotni operaciji, za svoje postave skrbijo s telovadbo. Najbolj zabavna v skupini sta po besedah Kristjana Edo in Marko, ki s svojim humorjem in hudomušnostjo popestrita marsikatero poroko in praznovanje abrahama. In čeprav na takšnih zabavah ponavadi teče žlahtna kaplica v potokih, Kristjan zatrjuje, da so povsem profesionalni in na nastopih pijejo le vodo in sok.