Besedila in glasba mlade Coco bi lahko opisali kot temačni pop. Foto:
Besedila in glasba mlade Coco bi lahko opisali kot temačni pop. Foto:
Z očetom Stingom in mamo Trudie Styler. Foto: EPA
V kampanji za Burberry. Foto: Burberry
Coco nastopa tudi na letošnjem Glastonburyju.

Z manekenskim videzom, raskavim glasom in slavnim očetom 19-letni Coco Sumner verjetno ni bilo težko prodreti med najbolj vroče mlade zvezde glasbene scene.
Stingova
najstniška hči, ki je med drugim pozirala skupaj s supermodelom Agyness Deyn, ima že podpisano pogodbo z Island Records za tri albume in je vse bolj zaželeno ime poletnih festivalov, o njej pa pišejo v presežkih vse največje glasbene revije.
A Coco, ki je pravkar posnela svoj prvenec The Constant, žanrsko težko opredeljiv album temačnega popa, v komadu My Name is Stain poje, "pozabite mojega očeta, morate slišati moj bend".
Navdušila Iana Browna
Razen na trenutke nezgrešljivo podoben odtenek glasu jo s Stingovo glasbo resnično povezuje bore malo. Dekle, ki se je pri devetih letih samo naučilo kitare in nanjo udrihalo akorde s svojega najljubšega albuma Never Mind The Bollocks (The Sex Pistols) in se vedno počutilo, da "ne sodi nikamor", ima navsezadnje za mentorja kralja alternative Iana Browna. Ta njena besedila opisuje kot "mega".
Coco je s svojo skupino I Blame Coco pred kratkim nastopala s še enim svežim britanskim alternativnim izvajalcem, Planom B, sodelovala s Fyfom Dangerfieldom pri predelavi klasike Neila Younga Only Love Can Break Your Heart, s Petom Dohertyjem in posodila vokal drum'n'bass singlu Sub Focusa, Splash.
Glasba kot zasebnost
Sumnerjeva nikdar ni bila tipičen zvezdniški otrok - raje je spala na kavčih svojih prijateljev kot pa v družinski graščini v Victorii, vedno je bila uporniška in odpadniška in še danes priznava, da ima pogosto umazanijo za nohti čeprav ima njen oče pod palcem 180 milijonov funtov.
Z glasbo se je začela ukvarjati že pri rosnih štirih letih, v zasebnosti svoje splanice. "Glasba je bila vedno moja skrivnost. Ko sem bila mlajša, sem jo ohranjala zasebno in zanjo nikomur povedala. Pisala sem pesmi, a jih nikomur igrala," razlaga.
S samozavestjo ima očitno težave in zdi se, da ji je pozornost ljudi odveč. Dekle nekonvencionalne lepote s temnimi lasmi in zapeljivimi očmi pove, da sovraži svoj obraz, da živi v svojem svetu in da nikdar ne jemlje denarja od svojih staršev.
A slava ji je bila položena v zibko, tega ne more zanikati. Kot deklica je občasno postavala v zaodrju očetovih koncertov, a se držala stran od žarometov, v nasprotju s svojom starejšim polbratom Jospehom, frontmanom rockovskega benda Fiction Plane, polsestro Fuschie, igralko, sestro Bridget, filmarko in umetnico, ter bratom Jakom, manekenom.
V elektronske vode
A pri 14 je vseeno začela nastopati s svojo takratno skupino Coco and the Ladyboys in štiri leta pozneje podpisala z založbo pogodbo. Leta 2008 je z Agyness Deyn posnela reklamno kampanjo za Burberry. "Zdelo se mi je malce sramotno, da moja slika visi v izložbi," pove.
Danes njene fotografije krasijo naslovnice glasbenih revij, na alternativnih radijskih postajah pa odmeva njen čutni vokal prvega singla Caesar, na katerem slišimo tudi švedsko popzvezdnico Robyn.
"I want to annoy. And I'm going to enjoy it," poje brezkompromisno in prav nič dekliško. Trši rock otroških let je zamenjala za elektronske primesi, navdih pa poiskala pri skandinavskih zvezdah tovrstne scene, kot je denimo Lykke Li.
Komad In Spirit Golden je napisala pod vplivom zdravil proti napadom. Coco je bila namreč lani štiri dni na intenzivni negi, potem ko si je nevarno poškodovala glavo pri padcu v losangeleški restavraciji. Od takrat vse čuti intenzivneje - ironično, glede na to, da je po nesreči izgubila voh.
K. Sajovic (delno po Independentu)