Foto: EPA
Foto: EPA

V svojih memoarih Down with the System: A Memoir (of Sorts) se glavni pevec ikonične metalske skupine System of a Down Serj Tankian dotakne uspehov zasedbe, a tudi resnih težav, zaradi katerih so prenehali snemati novo glasbo.

Vse odkar so System of a Down po dveh presenetljivih singlih leta 2020 znova potihnili, 57-letnega Tankiana tako mediji kot oboževalci na družbenih omrežjih nenehno zasipavajo z vprašanji o morebitni ponovni združitvi zasedbe. Zdaj upa, da je v knjigi spominov dovolj dobro razložil, zakaj se to skoraj gotovo ne bo več zgodilo, in da bo vprašanj o združitvi manj.

Sorodna novica Skupina System of a Down po 15 letih izdala dve novi pesmi

"Delil sem veliko stvari samo zato, da o tem ne bi utrujajoče razpravljali v tisku," je za portal People povedal pevec. "Naj prevzamem odgovornost za svoje lastne pomanjkljivosti in za stvari, ki sem jih naredil narobe v preteklosti. Vsi naj storijo enako, na iskren, a spoštljiv način."

Sicer je med vrsticami pustil nekaj možnosti, da bo bogat katalog skladb System of a Down še kdaj razširjen, a odločno povedal, da "za to ni magičnega napoja. Bomo videli, ali se bo to zgodilo. Če so vsi na istem, res ni ničesar drugega za povedati."

Priznal je, da je bilo za memoare napisanega veliko več, kot je bilo na koncu objavljenega: "Veliko zgodb je bilo umaknjenih, vendar ne bi rekel, da jih je bila večina, če jih je mogoče odstraniti, potem jih lahko izgubiš." Pevec, ki je poleg uspehov s System of a Down uspel tudi s samostojno glasbo, je sklenil, da je njegova vest po izidu memoarov čista, delil pa je pomembne zgodbe njegovega življenja, ki jih je bilo po njegovih besedah treba deliti.