Tide se bodo skupaj s preostalimi petimi skupinami predstavili konec septembra v Zagrebu. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše
Tide se bodo skupaj s preostalimi petimi skupinami predstavili konec septembra v Zagrebu. Foto: KURZ ROCK VIBE/Luka Kaše

Priznanje bo prejela najboljša evropska glasbena skupina v vzponu, o zmagovalcu pa bodo odločili glasovi občinstva. Konec avgusta se je že začelo glasovanje za predstavnika, ki ga bo v boj za laskavo odličje poslala MTV Adria. V konkurenci se je znašlo šest skupin, to so Father (Hrvaška), Elemental (Hrvaška), Dani (Makedonija), Intruder (Srbija), Dubioza Kolektiv (BiH) in Tide (Slovenija).

Zmagovalca bodo 29. septembra razglasili na zagrebškem velesejmu. Na koncertu se bo predstavilo vseh šest skupin, ki je sodelovalo v izboru, pripravljajo pa tudi presenečenje.

Dolga pot do vrha
Promocija nove kategorije New Sounds Of Europe poteka v osemnajstih evropskih državah, vsaka regija bo izbrala svojega izvajalca. Ti se bodo najprej v neposrednem boju pomerili med seboj, tri skupine z največjim številom glasov pa bodo odpotovale v Nemčijo. Odločitev o tem, katera nova evropska skupina je v preteklem letu pokazala največ, bo padla 1. novembra v Münchnu. Lani je bil gostitelj prireditve Justin Timberlake, letošnjo podelitev nagrad MTV EMA 2007 pa bo vodil sloviti raper Snoop Dogg.